Constructorul Lotus va prelua controlul complet al echipei în viitor

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 09.12.2010
Constructorul Lotus a dezvăluit că intenţionează să preia controlul complet al echipei Lotus Renault GP pe parcursul următorilor ani.

Constructorul Lotus a confirmat miercuri că a cumpărat acţiuni la Renault F1 Team, care urmează să fie redenumită în Lotus Renault GP.

În prezent, constructorul deţine 50% din acţiunile echipei, însă CEO-ul Dany Bahar a admis că obiectivul pe termen lung este preluarea întregii echipe.

"Modul nostru de a face lucruri înseamnă că la finalul proiectului am vrea să controlăm echipa. Este acelaşi drum - începi undeva şi apoi, încet-încet, preiei controlul. Nu suntem aici pe termen lung doar pentru a sponsoriza echipa", a declarat el pentru publicaţia britanică Autosport.

Informaţia a fost confirmată şi de Gerard Lopez, CEO-ul companiei Genii Capital, care deţine celelalte 50% din acţiunile echipei.

"Nu există un plan temporal. Există oportunitatea ca parteneriatul să evolueze în viitor. Să discutăm, chiar şi între noi înşine, ce se va întâmpla în 5 ani este cu adevărat dificil. Nu aş fi surprins dacă ar fi schimbări în viitor, dar în acest moment este bine cum suntem.

Suntem aici pe termen lung", a precizat omul de afaceri luxemburghez.

Genii Capital a cumpărat în 2009 un procent de 75% din acţiunile Renault F1 Team şi a preluat şi celelalte 25% la finalul acestui sezon. Ulterior, constructorul Lotus a achiziţionat 50% din acţiuni şi a devenit sponsorul principal al echipei până în 2017.

Via | Autosport

Comentarii (1)

  • Oxford
    Lotus
    Danute, temporar nu temporal.Legat de ceea ce a spus Gerard Lopez.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru