Copilotul lui Kubica explica accidentul din raliuri

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 08.02.2011
Jakub Gerber, copilotul lui Robert Kubica, a explicat cum s-a petrecut accidentul in care a fost implicat polonezul duminica intr-un raliu din Italia.

Robert Kubica continua sa fie internat in spitalul Santa Corona din Italia in urma gravului accident suferit duminica intr-un raliu, insa intre timp au aparut noi informatii despre circumstantele acesta.

Informatiile au fost dezvaluite pentru Gazzetta dello Sport de Jakub Gerber, copilotul polonezului, care a scapat nevatamat in urma accidentului.

"Stiam ca suprafata este alunecoasa din cauza umiditatii si eram pregatiti. Dupa ce am derapat, masina a alunecat impotriva barierei de protectie si a impins-o in afara. Apoi s-a izbit de urmatoarea bariera de protectie. Bariera de protectie a penetrat masina si a patruns inauntru. Am observat imediat ca este ceva serios, Kubica avrea si o rana la ochi dupa ce a lovit volanul. Robert si-a pierdut cunostinta si am iesit pe geam, pentru ca usa era blocata. Ambulanta a sosit imediat si apoi au venit pompierii. Am avut nevoie de peste o jumatate de ora pentru a-l scoate afara. Primul echipaj nu a avut instrumente de taiere, asa ca a trebuit sa asteptam un alt echipaj.

Apoi, elicopterul nu a putut ateriza in acel loc, asa ca a trebuit sa-l mutam pe Robert si am pierdut si mai mult timp", a precizat el pentru Gazzetta dello Sport.

Gerber a evitat sa-l invinovateasca pe Kubica pentru producerea accidentului, insa nu a precizat nici daca masina Skoda Fabia a avut o defectiune tehnica. "Intr-o competitie incerci sa mergi cat mai repede posibil. Robert este genul de persoana care gandeste cu un pas inainte, este precis, rapid si curat. Un pilot complet", a mai precizat el.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru