Coreea de Sud şi India ar putea părăsi calendarul Formulei 1

de Daniel Popescu
Marti, 18.06.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Coreea de Sud şi India au probleme financiare care le-ar putea impiedica să rămână în calendarul Formulei 1 în sezonul 2014.

Esential 19 curse ar putea avea Formula 1 in sezonul 2014 dupa posibila eliminare a etapelor din Coreea de Sud si India
Formula 1 are potenţialul de a avea un număr record de 21 de curse în sezonul 2014 după introducerea etapelor din Rusia şi de la New Jersey.

Pe de altă parte, este posibil ca numărul curselor să rămână la 19, la fel ca şi în acest sezon, ca urmare a faptului că alte două circuite înregistrează probleme financiare.

Coreea de Sud întâmpină dificultăţi să strângă fondurile necesare pentru taxa de participare, în timp ce India se confruntă cu perspectiva falimentului din partea Jaypee Group, promoterul cursei.

Conform Acordului Concorde care a expirat la sfârşitul anului trecut, calendarul Formulei 1 poate cuprinde cel mult 20 de curse, aşa cum s-a întâmplat în sezonul precedent. Totuşi, în lipsa semnării noului Acord Concorde pentru perioada 2013-2020, Bernie Ecclestone are posibilitatea de a alcătui un calendar cu mai mult de 20 de curse.

Via AutoHebdo

Comentarii (9)

  • Abia astept!! Astea nu-s circuite de F1.....
    10 5
  • YES!!! THERE IS A GOD!!!!
    3 6
  • Cea mai buna veste legata de F1 din ultimul timp!De-ar mai pica si Singapore,Abu Dhabi si Hungaroring ar fi perfect.
    4 2
  • apacheF!
    pentru desteptii care se bucura,de disparitia acestor circuite,ii rog sa scoate bani din buzunar si sa lateasca ei,pentru acest sport,ca vad ca ii doare gura de destepti!
    Habar n-avet ce faine sunt aceste circuite,poate ca la tv sunt foarte plictisitoare,pentru unii,dar in jocul de F1,sunt SUPERBE!!
    1 2
  • @adycd11: degeaba dispar singapore,abu dhabi, coreea sau india daca apar thailanda,rusia,s.u.a.(new jersey). Eu cred ca F1 ar trebui sa revina pe circuitele europene de la Magny-Cours, Imola, Assen si chiar Estoril sau Portimao...
    7 0
  • 91Schumi Circuitele celebre din Europa au nevoie de importante imbunatatiri. Chiar de curand am vazut Imola si arata foarte rau... As pune mai repede Mugello decat Imola.

    Franta merita o cursa, dar Magny Cours mai are nevoie de renovari.

    Problema nu e neaparat legata de circuitele noi, cat e legata de arhitect(un cretin, as zice eu, mai ales daca ma gandesc la intrarile/iesirile de la boxe).
    Arhitectul ala are atatea circuite praf si pulbere. Si totusi continua in Formula 1. Omul ala e ingust la minte, lipsit de imaginatie, stie doar sa se ocupe de design si splendoare. Pai ma intereseaza pe mine ca iarba de langa circuit e verde sau e un hotel colorat in albastru? Ma intereseaza ca pe Abu Dhabi abia se poate depasi cu DRS, abia... Luxul nu inseamna spectacol in F1, nu stiu cine naiba l-a mintit pe arhitectul asta, Tilcke(sau cum i-o zice). Spectacolul in F1 e altceva, altceva ce el n-a inteles. N-ar fi mai bine sa se pensioneze naibii? Sau sa se organizeze licitatii atunci cand se construiesc circuite, si sa vezi atunci cate versiuni care mai de care spectaculoase.
    7 1
  • @91Schumi06 - Sunt de acord cu tine.Si totusi,eliminarea unor circuite atat de neinteresante ar putea fi un pas inainte daca,asa cum spune si ferr,circuitele din Europa s-ar reconditiona.
    0 0
  • @ferr, dupa parerea multor specialisti, nu amatori ca noi, este cel mai bun arhitect in materie de circuite ;)..plus ca exista aprobari pentru ceea ce el pune pe foaie, nu le construieste el de capul lui. Cum ai vrea sa arate circuitul ideal pentru tine? 5-6 linii drepte cu 5-6 viraje, nu?,iar ce spui tu ca pe Abu Dhabi abia depasesi cu DRS, inseamna ca te-ai uitat la alta cursa.(dar inteleg frustrarea cu Abu Dhabi, it aduce aminte de alonso si petrov 2010) O tineti una si buna cu nu se poate depasi, nu se poate depasi...asa se zicea si de monaco si uite de exemplu kimi si sutil au depasit si pe monaco. Cine are sange in instalatie si e pilot adevarat depaseste.
    1 3
  • Cine are sange in instalatie depaseste si la Monaco,dar Kimi a facut-o si chiar el a descris circuitul de la Abu Dhabi in urmatorul fel:“Well, the first few turns are quite good, but the rest of it is shit”.Pe Yas Marina nu se prea depaseste in afara de liniile drepte si chiar daca se depaseste nu se depaseste datorita "sangelui din instalatie" ci,eventual,datorita unei gafe sau a fair-play-ului pilotului depasit.Om fi noi amatori si Tilke specialist,dar Kimi e pilot si el stie despre ce vorbeste.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru