Cosworth vrea să furnizeze motoare pentru încă o echipă

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 27.05.2010
Cosworth îşi propune să furnizeze motoare pentru cea de-a 13-a echipa care va debuta în F1 în 2011, însă crede că va avea parte de o concurenţă acerbă din partea Renault.

Cosworth a revenit în Formula 1 ca furnizor indepenendent de motoare după o absenţă de patru ani, iar în acest an oferă unităţi pentru Williams, Hispania Racing, Lotus şi Virgin Racing.

Deşi are un portofoliu format din patru echipe, producătorul britanic a dezvăluit că intenţionează să furnizeze motoare şi pentru cea de-a 13-a echipa care va fi selectata de FIA pentru sezonul 2011, însă anticipează o concurenţă puternică din partea celor de la Renault.

"Cu siguranţă nu ar fi o problemă să facem acest lucru pentru sezonul următor. Pentru Renault, soluţia evidentă este cea de-a 13-a echipa care vine în Formula 1. Sentimentul meu este că probabil vom avea o competiţie Cosworth-Renault pentru a furniza motoare pentru a 13-a echipa", a declarat Mark Gallagher, managerul celor de la Cosworth.

Declaraţiile sale vin în contextul în care Renault a confirmat recent că este pregătită să furnizeze motoare şi pentru alte echipe în sezonul următor, însă presa internaţională a speculat că francezii sunt interesaţi să-i convingă pe cei de la Williams să renunţe la parteneriatul cu Cosworth, în special din cauza rezultatelor modeste obţinute în 2010.

Ceilalţi doi constructori prezenţi în Formula 1, Mercedes şi Ferrari, furnizează deja motoare către trei echipe din competiţie.

Via | Reuters

Comentarii (1)

  • cosworth
    cine draq sa le vrea motoarele :(...Renault ,Mercedes Sau Ferrari sant motoare nu Csw tecnologie 2007
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru