Cum functioneaza un simulator de Formula 1

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 07.09.2009
Sebastien Buemi a descris modul in care functioneaza un simulator de Formula 1 utilizat de Red Bull Racing si Scuderia Toro Rosso.

In contextul in care testele din timpul sezonului au fost interzise pentru a putea reduce costurile de operare din Formula 1, simulatoarele echipelor au capatat o influenta mult mai mare in pregatirea curselor.

Avantajul acestora este dat de costurile reduse de operare, insa bugetul pentru punerea acestora in functiune impiedica echipele mici sa beneficieze de aceasta tehnologie. Sebastien Buemi, unul dintre pilotii Scuderiei Toro Rosso, a explicat modul in care functioneaza simulatorul concernului Red Bull si modul in care rezultatele sunt transpuse pe circuit.

"Simulatorul functioneaza astfel: stai in cockpit-ul unui monopost de Formula 1 si esti inconjurat de display-uri enorme, iar tu simti ca pilotezi cu adevarat pe circuit. Monopostul reactioneaza ca unul real, miscandu-te atunci cand treci prin viraje. Pilotezi la fel ca si cum ai pilota pe circuit, iar apoi intri "la boxe" si ceri ajustarea setarilor monopostului, exact asa cum ai face pe circuit".

"In plus, poti ajuta inginerii simulatorului spunandu-le, de exemplu, cum simti greutatea in momentul virarii.

Pentru ca nimic nu este real, poti sa ataci adevarat, sa atingi limita si sa treci peste ea, pentru ca nu te poti rani. Chiar daca stii asta, este putin ciudat cand iesi in decor", a explicat tanarul pilot elvetian.

Buemi va efectua marti o serie de teste in simulator pentru a pregati Marele Premiu al Italiei de pe circuitul de la Monza, urmand sa revina la acest gen de antrenament pentru cursa de la Singapore de la finalul lunii septembrie.

Via | Toro Rosso

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru