Cum se pregateste Buemi pentru sezonul 2010

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 22.12.2009
Sebastien Buemi a inceput deja programul de pregatire fizica pentru sezonul 2010, care include si teste la volanul unui kart.

Dupa ce a fost singurul debutant din Formula 1 de la inceputul sezonului 2009, Sebastien Buemi a inceput timpuriu pregatirile pentru anul viitor.

Elvetianul s-a antrenat saptamana trecuta intr-o statiune montana din Austria, pentru a ramane in forma in perspectiva primelor teste oficiale ce vor avea loc la inceputul lunii februarie.

"Au fost cateva zile foarte intense in care am muncit din greu. La inceput, mi-au monitorizat actuala conditie fizica si au constatat ca mi-am mentinut sau imbunatatit nivelul de pregatire, pe care l-au verificat prin exercitiile de bicicleta si cateva echipamente care evalueaza puterea corpului. Apoi, utilizand datele, mi s-a dat un program specific pe care sa il urmez incepand de acum pana la startul noului sezon, tinta fiind imbunatatirea anumitor zone", a declarat el pentru site-ul oficial al Scuderiei Toro Rosso.

In paralel cu pregatirea fizica, Buemi a efectuat cateva teste cu un kart pentru a nu-si pierde dexteritatea la volan. Potrivit declaratiilor sale, kartul are beneficii mult mai mari decat s-ar putea estima la prima vedere.

"Testele in karting au drept obiectiv mentinerea vitezei de reactie. Karturile pe care le-am pilotat sunt profesioniste si ofera un nivel foarte ridicat de aderenta, ceea ce inseamna ca sunt foarte dificil de pilotat si, chiar daca nu atingi vitezele din F1, iti ofera o simulare foarte buna", a mai precizat el.

Buemi a fost confirmat recent pe grila de start a sezonului 2010 la Toro Rosso, urmand sa concureze cel mai probabil alaturi de Jaime Alguersuari.

Via | Toro Rosso

Taguri: Buemi, Toro Rosso

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru