Cursa din Malaysia ar putea începe cu o oră mai devreme

de Daniel Popescu
Joi, 15.01.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Accidentul suferit de Jules Bianchi la Suzuka ar putea determina mutarea Marelui Premiu al Malaysiei din acest an cu o oră mai devreme din motive de securitate.

Esential 1999 este anul in care a debutat Malaysia in calendarul Formulei 1
Bernie Ecclestone a forţat în ultimii ani desfăşurarea Marelui Premiu al Malaysiei la ora locală 16:00 pentru ca fanii Formulei 1 din Europa să poată urmări cursa la o oră cât mai rezonabilă prin prisma diferenţei de fus orar, însă ar putea renunţa la idee după accidentul suferit de Jules Bianchi la Suzuka.

O astfel de decizie este luată în calcul din cauza climei tropicale din Malaysia, întrucât după-amiezile sunt afectate frecvent de furtuni asemănătoare cu cea din cauza căreia Bianchi a pierdut controlul volanului în Marele Premiu al Japoniei.

Propunerea este ca etapa să aibă loc la ora locală 15:00, echivalentul orei 09:00 în România, pentru a se putea desfăşura în condiţii optime de lumină naturală şi fără apariţia unor ploi puternice.

Ecclestone a menţionat posibilitatea unui start mai timpuriu, iar noi am spus că sprijinim total revenirea la ora 15:00.

Razlan Razali
Sef circuit Sepang
"Ecclestone a menţionat că FIA are o anumită limită de timp din cauza accidentului de la Suzuka.
Pentru noi este bine, este un interval orar mai sigur. Ecclestone a menţionat posibilitatea unui start mai timpuriu, iar noi am spus că sprijinim total revenirea la ora 15:00"
, a declarat Razlan Razali, şeful circuitului de la Sepang, într-un interviu acordat agenţiei de presă Reuters.

Pe de altă parte, Malaysia nu este încă interesată de organizarea cursei pe timp de noapte, în ciuda succesului de care se bucură etapa din Singapore, întrucât vrea să aibă propria identitate.

"Este periculos să fim forţaţi. Ecclestone a pus presiune în trecut, dar cred că este pentru prima oară când ascultă ceea ce vrem. În acest moment nu vrem (n.r - cursă în nocturnă). Fiecare circuit are propria identitate şi este periculos să copiezi de la alţii", a adăugat el.

Contractul circuitului de la Sepang pentru organizarea curselor de Formula 1 expiră după ediţia din acest an, însă Malaysia negociază în prezent prelungirea acordului pe mai mulţi ani.

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru