Video: Primele imagini cu accidentul suferit de Bianchi la Suzuka

de Daniel Popescu
Luni, 06.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un fan al Formulei 1 prezent în tribunele circuitului de la Suzuka a surprins cu o cameră video accidentul suferit de Jules Bianchi pe circuitul de la Suzuka, care evidenţiază forţa impactului monopostului Marussia cu tractorul care remorca maşina lui Adrian Sutil.

Formula One Management (FOM) nu a furnizat niciun fel de imagini cu accidentul lui Jules Bianchi pe parcursul Marelui Premiu al Japoniei, chiar dacă în zona respectivă sunt amplasate camere video.

La puţin peste 24 de ore de la încheierea cursei, un fan a publicat pe internet un scurt clip video fără sonor care surprinde momentul accidentului suferit de pilotul francez.

Imaginile confirmă primele ipoteze apărute în cursul zilei de duminică: Bianchi a lovit violent cu partea laterală tractorul care remorca monopostul avariat al lui Adrian Sutil, care suferise un accident similar cu numai un tur în urmă.

Imaginile publicate de Gazzetta dello Sport evidenţiază faptul că, în imediata apropiere a locului accidentului, comisarii de cursă fluturau steagul verde, potrivit căruia piloţii pot concura în ritm de cursă. Totuşi, zona respectivă era marcată cu drapel galben de către FIA după accidentul suferit de Sutil.

Cu alte cuvinte, este foarte posibil ca motivul pentru care Bianchi concura cu 200 km/h într-o zonă aflată sub drapel galben să fie acela că în aria respectivă era fluturat în mod eronat un steag verde. De altfel, la aproape un minut de la accidentul lui Bianchi, comisarul respectiv a înlocuit steagul verde cu un steag galben şi pancarta care semnalizează prezenta Safety Car-ului pe circuit. 

Update 7 octombrie: Steagul verde era fluturat în mod regulamentar de comisarul de cursă. 

În urma impactului, Bianchi a suferit răni grave la cap, a intrat în stare de inconştienţă şi a fost nevoit să suporte o operaţie de peste trei ore.

Potrivit ultimelor informaţii, francezul este în stare critică, dar stabilă, şi nu poate respira fără ajutorul aparatelor

Comentarii (35)

  • Doamneeeeeee fereeeeeeeesteeeeeee
    33 1
  • daniel
    Multumesc pentru materialul video.
    E un miracol ca inca traieste Jules.
    Sa ridici macaraua si monopostul Sauber si sa scapi cu viata e ceva!
    Astept stirile pozitive despre starea pilotului Marussia.
    4 0
  • serban stanescu
    Comisarul ala cretin cred ca vedea alta cursa, sau pur si simplu si-a uitat obligatiile care le avea. Mare idiot. Sa speram ca totul va fi bine pentru Jules Bianchi. Doamne ajuta!
    2 0
  • Eu am mai intrebat si inca mai intreb, oare cati ani are Mircea ? 1984 se refera la ziua de nastere ? Pe bune oprestete, cevii penibil. Asta este o stire care nu prea ai ce sa comentezi, spuii doar aberatii.
    3 1
  • mirel_f1
    E infiorator ce i sa intamplat lui Bianchi a fost un impact puternic.
    0 0
  • cand oameni care au habar de curse spun lucruri adevarate , apar niste hemoroizi care cer ca ei sa fie banati ...as vrea ca hemoroizii sa sufere un impact cu Loganul lor la 75km/h cat poate prinde Loganul , apoi sa vomite impresii !!!
    6 20
  • Organizare execrabila!! Individul cu steagul e un criminal!!!
    3 1
  • @... si Mircea
    Vad ca toti cei care "au habar de curse" si spun "lucruri adevarate" mai nou incearca sa il scoata vinovat pe Jules spunand ca el avea viteza mult prea mare... Voi chiar nu ati observat cum acel comisar de cursa imbecil flutura steagul verde? Ala abia la un minut dupa ce Jules s-a izbit cu monopostul de tractor s-a trezit sa schimbe steagul... Pun pariu ca nici atunci nu o facea daca nu se ducea un alt comisar de cursa sa il atentioneze(se vede in video cum urca o persoana in acel turn de control). Acum, cu noul regulament privind comunicatiile radio, pun pariu ca nici macar inginerul lui de cursa nu l-a atentionat pe Jules: "Conform oficialilor FIA, virajul 7 este sub influenta steagului galben".Pur si simplu este vina organizatorilor. Ar trebui trasi la raspundere pt ceea ce s-a intamplat.
    2 2
  • GrosJan
    aia (aproximativ) e viteza cu care au trecut si ceilalti prin zona, e cam viteza cu care se trece pe acolo pe ploaie. Ceilalti probabil au trecut putin pe langa zona cu problema - o mica denivelare in asfalt care a stocat apa sau cam asa ceva

    din ce se vede in film, a trecut pe sub macara, iar capul a fost foarte expus. Poate vom vedea pana la urma cockpit inchis in F1.
    2 0
  • ... taci dracu ca esti dement!
    9 2
  • Vai de capul meu ! Doamne fereste - rau imi pare de el - nevasta-mea e medic ATI si a spus ca din punctul ei de vedere nu mai scapa ! A lovit la nivelul capului (am pus filmul cu incetinitorul ) contragreutatile utilajului , capul fiind cu totul neprotejat . Este similar cu un accident de motocicleta cu impact - casca fiind acolo doar ca sa nu-ti imprastii creierii , nicidecum dupa un anumit nivel sa-ti ofere protectie , nefiind posibil .

    Imi pare rau rau pentru ca era o stea in devenire .
    12 2
  • Ha,ha,ha....
    Sa-mi bag....nu stiu cat este de grav si cat isi va mai revenii,dar sincer...ma mir ca nu a fost decapitat !!! Niciodata nu se vor elimina 100% pericolele din F1 sau oricare alt sport,dar parca aici puteau da un steag galben mai inaintea locului asta,mai ales ca au cam lalait-o aia cu masina ce vroiau sa o scoata ! Dar na,evenimentul e trecut,dupa...multi observam si ne dam cu parerea. Pacat... :( !
    0 0
  • ctlnmihai
    Urât de tot..... practic a intrat sub tractor...
    2 0
  • probabil de aceea nu au facut publice filmele destul de repede ... e horor
    0 0
  • e ca in filmele alea cand treci cu calul in viteza pe sub o craca si craca e fix la nivelul fetei si o iei in plin.. brrr
    0 0
  • GrosJan
    astept si un film oficial, onboard cel mai bine. Asta se pare ca e filmat de un amator din tribuna. Si ironia e ca macaraua tocmai dadea cu spatele, foarte putine secunde inainte de impact macaraua nu era inca in calea lui
    0 0
  • be tre-punctatule te-ai intrebat de ce nu te baneaza nimeni pe saitul asta?pentru ca nu le spui din rautate ci din naivitate
    4 1
  • mobius
    Nu pot sa-mi dau seama cum a putut sa se intample un asemenea accident stupid. Din fericire nu a lovit in rotile din spate ale tractorului, ci a trecut pe sub contragreutatile din spate. Din acest motiv, poate lovitura la cap nu-i va fi fatala. Sa-i ajute Dumnezeu sa scape cu bine si sa-l revedem pe circuit. Ma rog pentru el.
    4 3
  • Ce neglijenta din partea comisarului de cursa, cum sa fluturi steagul verde dupa accident, apoi intra Jules in tractorul si ghici ce? ocmisarul sta, se uita si incepe iar sa fluture steagul verde, apoi vine in fuga un alt comisar si ii atrage atentia sa schimbe steagul. Pai de ce nu au vrut cei de la Fia sa publice imagini? Uite de aia!
    1 0
  • @sheitan
    ... este retardatul de mircea, dovedeste cat este de prost, in momentele astea cand toti ne rugam ca baiatul ala sa fie bine el jigneste pe toata lumea. Haideti sa il ignoram total pentru ca am bagat prea mult prostul in seama si numai scapam in discutii de el. Ruga pentru Bianchi sa treaca peste aceste momente cumplite.
    4 1
  • Parca-i un blestem abatut asupra astora de la Marussia. O asemanare izbitoare cu ceea ce a patit Maria de Villota
    5 0
  • Claudiu
    De ce in clip se vede cum in dreptul utilajului se fluturau steagurile verzi ?
    Daca era la fel si inaintea virajului, atunci e greseala uriasa a organizatorilor si nu a lui Bianchi ca a mers prea tare in acea sectiune.
    8 0
  • Ha,ha,ha...
    Nu este prima data cand spun ca adminul de aici,posibil sa posteze cu nik-ul Mclaren_Mircea_1984 sau sa-i impartaseasca "gandirea" !Mi-a sters un comentariu total decent la acest post,in schimb lasa toate comentariile scelerate ale multora de pe aici,posibil tot aia dar cu alt nik !Asta e valoarea,ce sa mai.....
    3 3
  • Ieri am postat un comment mai mult decat decent in care am criticat tendinta unor asa zisi "cunoscatori" al fenomenului F1 asa cum se pretind a fi Mirciulica si acest nou acolit al sau "..." care incearca sa il scoata vinovat pe Jules ca avea viteza prea mare. Astazi am avut neplacuta surpriza sa vad ca acel comment mi-a fost sters. Mda... ce pot sa zic, acesti admini lasa commenturile jignitoare pe care le posteaza alde mirciulica si inca vreo 2 de pe aici iar pe alea mai competente si mai decente le sterg fara nicio jena. Observ ca adminii accepta mai mult cancan-ul oferit de Mirciulica... ce sa mai zic, dezamagitor.

    Hai ca pe Mirciulica sa zicem ca il inteleg faptul ca Jules este pilot Ferrari il orbeste si nu il lasa sa vada ca acel comisar de cursa a fluturat mult si bine un steag verde intr-o zona unde ar fi trebuit sa fie fluturat steag galben. Dar pe noul sau acolit "..." nu il inteleg de ce ar sustine afirmatiile lu' Mirciulica fara sa accepte dovezile clare care ne arata ca organizatorii acestei curse au rasolit-o rau angajand niste incompetenti.
    5 2
  • @mobius din contra , daca ar fi lovit frontal roata tractorului poate era mai bine pentru el, masina e mult mai rezistenta la impactul frontal
    3 1
  • Bun, vad ca se discuta de cocpit inchis...... dar oare ar fi rezistat impactului? sau poate intru cocpit inchis ar fi murit sytrapuns de "schije"? Solutia cred ca ar fi mult mai simpla..... inlocuirea fluturasilor de steaguri cu sisteme automate, luminoase, extrem de luminoase!!!!

    P.S. Imi pierd pasiunea pentru trolling cand vad ineptiile unora, dementa lor!
    0 0
  • steagul verde
    Este locul de unde incepea sectorul in regim de cursa normal si unde practic se termina sectorul cu steag galben iar bianchi, stati calmi, stia lucrul asta, era steag galben local sub incidenta caruia s-a si produs nenorocirea. Cum a spus si vettel, nimeni nu poate anticipa si controla astfel de evenimente tragice. Singura solutie era SC direct la Sutil! Cei de la sky sports f1 au anuntat SC imediat ce sutil a iesit in decor si se intrebau de ce nu intra, apoi s-a produs nenorocirea. Nu e prima data cand fia nu baga sc la accidente, in ungaria au facut la fel. Acum s-a produs nenotocirea.
    3 0
  • @sheitan
    De acord, dar o problema electronica care sa nu iti activeze becurile, panourile, etc ar avea urmari mult mai tragice. Steagurile dunt sfinte, omul ramane om.
    1 0
  • @steagul verde
    Eu din cate stiu... incidentul care provoaca steag galben trebuie sa fie punctul de mijloc al acelui sector sub incidenta steagului galben. Nu la inceput, nu la sfarsit. Deci acolo unde erau si monopostul si acel utilaj trebuia sa fie steag galben, nu verde. Virajul 7 trebuia sa fie tot virajul sub incidenta steagului galben dar acel comisar de cursa l-a lasat sub steag verde.

    Uneori ma intreb... logica voastra unde este cand postati astfel de commenturi?
    2 1
  • steagul verde
    E mai greu sa intelegi mai ales cand nu este vorba de logica, ci de litera regulamentului, vezi configuratia oricarui circuit f1 impartit in sectoare si cum se gestioneaza acestea. Dar pentru asta trebuie ori sa te uiti de foarte mult timp la f1 ori sa trimiti un mail la fia, acum nu stiu daca iti vor raspunde. Pentru cunostinta ta, iti spun ca daca pe un anumit sector se produce un incident tot acel sector intra sub incidenta steagului galben exact cum este el marcat in configuratia circuitului. Nu isi da nimeni cu parerea ca s-a produs in punctul x.y.z. sau vine sa dea cu pasul unde este jumatatea nu stiu carei linii determinate de pct a.b. Se inchide sectorul respectiv si punct. Daca te uiti la cursa in reluare sau la orice incident al oricarei curse vei vedea exact acest lucru, sector marcat, nu curbe, viraje, linii sau cum vrei tu sa le mai numesti. Dar na, logica e logica, regulamentul este regulament, banuiesc ca tu esti unul din aia care franeaza brusc la aparitia culorii galbene a semaforului ca asa ti se pare logic.
    1 0
  • ovidiu15081982
    nu am vazut in viata mea un accident mai cumplit ca asta..frate a saltat utilajul ala..a trecut ca un glont pe sub el...ar fi cumplit sa pierdem un pilot tanar si talentat ...sa-i dea Dumnezeu putere sa lupte si sa scape !
    5 0
  • OMG, deci no comment...............................!
    5 0
  • @ovidiu15081982 eu zic sa ii dea doctorii sanatate si sa aiba parte de cei mai buni ca daca il ducea la biserica lui mnezo acuma era la 2 metri sub pamant in proces accelerat de descompunere! daca era vorba si de mnezo in ecuatia asta atunci el nu trebuia sa loveasca utilajul ala ca doar ii mare si bun! Adica se chinuie doctorii sa il salveze si noi multumim unui prieten imaginar care in 7 zile o creeat lumea si de atunci sta si se odihneste!
    5 6
  • F1_Fan
    Bai cat ghinion sa ai.
    #KeepFightingJules
    1 0
  • cum se poate ca dupa accident comisarul de la postul 12 inca mai flutura steagul verde?ma gandesc ca nu astepta sa ii se dea comanda prin casca ca a fost un accident si sa fluture steagul galben?oricum majoritatea comisarilor de cursa care sunt cu steagurile pe traseu sunt angajati cu ziua pe perioada cursei si platiti cu 50 de E sau cine stie cat.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru