Cursa din Statele Unite ar putea avea loc în mediul rural

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 21.05.2010
Reprezentaţii circuitului de la Monticello, situat în apropiere de Nw York într-o regiune rurală, speră să găzduiască timp de 10 ani Marele Premiu al Statelor Unite.

Bernie Ecclestone şi FIA continuă negocierile pentru organizarea unei curse în Statele Unite ale Americii. Chiar dacă varianta iniţială din Jersey City a eşuat, Ecclestone a primit recent o nouă propunere, de data aceasta din partea reprezentanţilor circuitului de la Monticello.

Acesta este localizat într-o zonă rurală la numai 90 de minute de New York şi la 10 minute depărtare de un aeroport internaţional, elemente suficient de atractive pentru Formula 1.

Deţinătorul drepturilor comerciale ale Formulei 1 s-a întâlnit deja cu reprezentaţii circuitului, iar Hermann Tilke, designerul noilor circuite din competiţie, a vizitat Monticello şi este mulţumit de configuraţia acestuia.

Circuitul de la Monticello are o lungime de 6.6 km, 22 de viraje şi linii drepte de 2.4 km, putând exista simultan nu mai puţin de 12 configuraţii. Reprezentaţii circuitului au admis că găzduirea unei curse de Formula 1 este asemănătoare cu organizarea unor Jocuri Olimpice, însă sunt încrezători că vor reus să-l convingă pe Ecclestone de viabilitatea proiectului.

Statele Unite ale Americii au găzduit ultima cursă de Formula 1 pe circuitul de la Indianapolis în 2007.

Via | Autoweek

Comentarii (1)

  • da
    Frumos circuitul, mai ales acea linie dreapta luuunga. :)
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru