Ecclestone: "Sezonul 2014 va avea 20 de curse"

de Daniel Popescu
Miercuri, 24.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bernie Ecclestone susţine că sezonul 2014 al Formulei 1 va avea 20 de curse, ceea ce echivalează cu eliminarea a două circuite care au găzduit Mari Premii în acest an.

Esential 20 de curse va avea sezonul 2014 al Formulei 1
18.5 milioane de euro este taxa platita de Dietrich Mateschitz pentru gazduirea Marelui Premiu al Austriei
Anunţul făcut de Red Bull potrivit căruia circuitul Red Bull Ring din Austria va găzdui curse de Formula 1 începând din sezonul 2014 a generat numeroase controverse cu privire la structura calendarului competiţional.

Red Bull Ring a devenit al treilea nou circuit care va debuta anul viitor în Marele Circ după Soci (Rusia) şi New Jersey (Statele Unite), ceea ce ar duce la realizarea unui calendar cu 22 de curse, comparativ cu cele 19 din acest sezon.

Cu toate acestea, Bernie Ecclestone a anunţat că anul viitor fanii vor avea parte de 20 de curse. "Vom avea 20 de curse, nu mai mult", a declarat britanicul în vârstă de 82 de ani pentru publicaţia Kleine Zeitung.

Dacă planurile lui Ecclestone se vor concretiza, Formula 1 va renunţa la două circuite care au găzduit curse în acest an, cea mai probabilă victimă fiind Marele Premiu al Indiei.

În privinţa biletelor, în cel mai bun caz îmi voi acoperi costurile organizaţionale, dar nu şi taxa de licenţiere.

Dietrich Mateschitz
Proprietar Red Bull
Între timp, presa internaţională a dezvăluit noi informaţii cu privire la acordul semnat de Red Bull Ring cu Ecclestone.
Astfel, contractul este valabil timp de şapte sezoane pentru perioada 2014-2020, iar taxa plătită de patronul Dietrich Mateschitz se ridică la aproximativ 18.5 milioane de euro pe an.

Totuşi, prezenţa Austriei în calendar nu este încă 100% sigură, întrucât autorităţile locale aşteaptă un raport detaliat din partea Red Bull cu privire la zgomot, emisiile de dioxid de carbon şi traficul generate de Marele Premiu înainte de a acorda autorizaţiile finale.

În plus, Mateschitz trebuie să mărească capacitatea tribunelelor, care în prezent este de numai 40.000 de spectatori. "Mă aştept la o afluenţă de public similară cu media de la cursele europene, în jur de 60.000 de spectatori. Plus sau minus 20%, în funcţie de vreme. În privinţa biletelor, în cel mai bun caz îmi voi acoperi costurile organizaţionale, dar nu şi taxa de licenţiere", a declarat austriacul.

Via GPUpdate, F1Times, Motorsport 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru