Cursa inaugurală din Rusia ar putea fi amânată pentru 2015

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 13.01.2011
Comitetul Olimpic International va impune amânarea Marelui Premiu al Rusiei pentru 2015 dacă va considera că acesta afectează pregătirile pentru Jocurile Olimpice de Iarnă din 2014.

Rusia a semnat la finalul anului trecut un contract cu Bernie Ecclestone pentru a găzdui curse de Formula 1 începând din sezonul 2014 în localitatea Soci, acolo unde în acelaşi an vor avea loc şi Jocurile Olimpice de Iarnă.

Cursa inaugurală ar putea fi amânată însă cu un an dacă Comitetul Olimpic International va considera că pregătirile pentru Marele Premiu al Rusiei afectează buna desfăşurare a Jocurilor Olimpice.

"Trebuie să analizăm cu atenţie. Este bine că avem Formula 1 în Rusia la Soci. Totuşi, nu vrem ca Jocurile Olimpice să fie în pericol din cauza facilitaţilor construite pentru Marele Premiu. Când am aflat că aici ar putea fi un Mare Premiu am dorit să ştim dacă există o problemă. În contractul pe care organizatorii l-au semnat, există o clauză potrivit căreia cursa poate fi amânată pentru 2015 dacă Comitetul Olimpic decide că nu este fezabila. Decizia finală va fi luată de Comitetul International", a declarat Gilbert Felli, directorul executiv al Jocurilor Olimpice, pentru agenţia de presă Reuters.

Oficialul susţine că 70% din infrastructura necesară pentru Jocurile Olimpice va fi finalizata în cursul anului 2011.

Via | Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru