Rusia promite menţinerea cursei inaugurale de F1 pentru 2014

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 20.12.2010
Reprezentaţii Marelui Premiu al Rusiei sunt încrezători că vor putea organiza cursa inaugurală în 2014, chiar dacă ţara găzduieşte în acelaşi an Jocurile Olimpice de Iarnă.

Rusia a ajuns la un acord cu Bernie Ecclestone pentru a găzdui un Mare Premiu de Formula 1 începând din sezonul 2014 pe un circuit din Soci. Localitatea va găzdui în acelaşi an şi Jocurile Olimpice de Iarnă, motiv pentru care în ultima perioadă au apărut numeroase speculaţii privind o potenţială amânare a cursei pentru 2015.

Cu toate acestea, Anatoly Pakhomov, primarul oraşului Soci, este încrezător că circuitul va fi finalizat la timp după încheierea Jocurilor Olimpice şi exclude posibilitatea amânării cursei pentru un an.

"Există toate intenţiile pentru a ne asigura că cursa de F1 se va desfăşura conform planului în 2014. Cerinţele specifice pentru a gestiona împreună două evenimente sunt studiate cu atenţie în prezent de un comitet care lucrează pentru ca implementarea cu succes a Jocurilor Olimpice să se integreze cu comitetul care orchestrează cursa de F1. Totuşi, nu prevăd că va fi necesară o alunecare pentru 2015", a declarat Pakhomov pentru agenţia de presă Reuters.

Intenţia ruşilor este că circuitul să fie finalizat în 2013, iar ultimele retuşuri vor fi realizate după încheierea Jocurilor Olimpice.

Pe lângă Jocurile Olimpice şi cursa de Formula 1, Rusia va găzdui şi Campionatul Mondial de Fotbal din 2018.

Via | Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru