Vladimir Putin confirmă Marele Premiu al Rusiei pentru 2014

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 14.10.2010
Vladimir Putin a confirmat joi că Rusia va găzdui curse de Formula 1 în perioada 2014-2020 în staţiunea turistică Soci de la Marea Neagră.

Bernie Ecclestone, deţinătorul drepturilor comerciale ale Formulei 1, s-a întâlnit joi la Soci cu Vladimir Puţin, premierul Rusiei, pentru a semna contractul prin care cea mai mare ţară din lume va pătrunde în calendarul competiţional al Formulei 1.

Putin a confirmat în mod oficial că înţelegerea prevede că Rusia va găzdui un Mare Premiu de Formula 1 la Soci timp de 7 ani începând din sezonul 2014, conform informaţiilor publicate anterior de agenţia de presă Bloomberg.

"Am ajuns la o înţelegere cu principalul proprietar al Formulei 1 pentru ca Soci să găzduiască Marele Premiu al Rusiei din 2014 până în 2020", a declarat Puţin.

Marele Premiu al Rusiei se va desfăşura pe un circuit complet nou ce urmează să fie construit la Soci cu fonduri estimate la aproximativ 200 de milioane de dolari, tara euro-asiatică urmând să plătească aproximativ 40 de milioane de dolari pe an ca taxă de participare în competiţie. Decizia Rusiei de a găzdui curse de Formula 1 face parte dintr-un plan ambiţios al acestei ţări de a fi prezentă pe harta sporturilor.

Rusia va găzdui la Soci şi Jocurile Olimpice de Iarnă din 2014 şi intenţionează să candideze pentru găzduirea Campionatului Mondial de Fotbal din 2018.

Rusia devine astfel a 4-a ţara care se va alătura calendarului competiţional al Formulei 1 într-un interval de numai 5 ani, după Correa de Sud în 2010, India în 2011 şi Statele Unite ale Americii în 2012.

Via | BBC Sport

Comentarii (6)

  • For mother Russia :P
    Daca Putin confirma, atunci 99,9% ca e pe bune si o sa fie un proiect de calitate. E un om serios.
    10 2
  • ctlnmihai
    putin
    Boc ,confirmă marele premiu al României la f 1 ptr. anul 2030.. sursă mediafax..
    4 4
  • Niculae
    Era de asteptat, la cat pluseaza baietii pentru 2014 si 2018, nici nu ma gandeam la mai putin :)
    3 1
  • Adrian
    Soci
    2014 va fi un an foarte bun pentru Soci, din toate punctele de vedere. JO de Iarna si acum o cursa de F1.

    GG, Putin!
    7 0
  • Ce spune Boc nu e valabil nici pana maine.
    8 2
  • :)
    daca in 2014 bernie nu o sa duca marele circ acolo o sa aiba niste vizite surpriza de la niste agenti KGB :))
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru