Se vinde mașina lui Vladimir Putin: vechiul Mercedes S600 Pullman Guard este blindat și costă 1.3 milioane de euro

de Bogdan Mirică
Joi, 29.12.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Una dintre limuzinele deținute de Vladimir Putin înainte de a ajunge președinte este scoasă la vânzare în Rusia. Prețul său este dublu față de cel cu care a fost achiziționată inițial.

De cele mai multe ori, colecționarii auto caută mașini care au apărut personalităților. Nu sunt puține exemplele în care supercarurile deținute de Steve McQueen s-au vândut cu prețuri de ordinul milioanelor de euro.

Chiar dacă nu a ajuns la nivelul de popularitate al lui Steve McQueen, Vladimir Putin se poate lăuda cu faptul că una din vechile sale mașini se vinde cu un preț dublu decât cel cu care a fost achiziționată.

Este vorba despre un Mercedes Clasa S, de generație W140, în versiunea S600 Pullman Guard, adică beneficiază de ampatament mărit și un blindaj serios de tip B6/B7. Pe locurile din spate există patru scaune pe care au călătorit președintele Rusiei și apropiații lui. Bineînțeles, nu lipsesc dotările de top de la mijlocul anilor '90, adică inclusiv telefon prin satelit.

Esential 394 de cai putere oferă vechea limuzină a lui Putin.
1.3 milioane de euro costă acum limuzina lui Putin.
Șoferul va avea la dispoziție un motor V12 de 6.0 litri, capabil să dezvolte 394 de cai putere, suficient pentru a pune în mișcare cele câteva tone.
Mașina a fost folosită de Putin pe vremea când încă nu ajunsese președinte, adică înainte de anul 2000.

Se pare că cel mai puternic om din Rusia nu a folosit intens limuzina, kilometrajul său indicând doar 25.000 de km.

Atunci când a fost achiziționată de Putin, mașina a costat aproape 500.000 de euro, însă acum prețul perceput de vânzător este de 1.3 milioane de euro.

Comentarii (4)

  • Cam tarziu cu stirea...e de 4 luni pusa la vanzare ! Daca Putin era mort, se merita....faptul ca e in viata valoarea ei e de 300 de mii cel mult. Ca o pictura.....pana nu moare pictorul nu valoreaza mare lucru !
    16 20
  • Scorpionule .... ai reusit sa violezi limba romana, garantat "se merita"
    15 12
  • @lol
    Uite unde era nazistul gramatical sau dom' profesor care nu are ce pune pe masa de sarbatori :)))) merita fara se esti multumit asa ?
    13 22
  • limuzina pare a fi o epava numa buna de casat!
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru