Rușii de la Aurus vor să concureze pe piața mașinilor de lux cu Rolls-Royce și Bentley: Aurus furnizează limuzina prezidențială pentru Vladimir Putin

de Paul Cosma
Joi, 30.08.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Rușii de la Aurus, cei care au construit și livrat limuzina Senat pentru președintele Vladimir Putin, vor să lanseze o serie de mașini de lux cu care să concureze pe o piață dominată de Rolls-Royce și Bentley. Pe lângă limuzina Senat, Aurus vrea să lanseze în curând și un SUV de lux.

Aurus este o companie auto din Rusia, deținută de institutul de cercetare NAMI (în proporție de 75%) și de constructorul Sollers (25%). Cunoscuți pentru faptul că au livrat noua limuzină Senat către președintele Vladimir Putin, rușii de la Aurus au planuri mari și vor să se extindă pe piața mașinilor de lux.

Pe termen lung, Aurus vrea să lanseze noi modele pe plan international, inclusiv Europa și posibil SUA, care să rivalizeze cu Rolls-Royce și Bentley. Pe lângă modelul Senat (varianta civilă), rușii au de gând să producă în curând și un SUV de lux.

Obiectivul Aurus este să înceapă cu o producție de 150 de unități pe an, urmând ca volumul să crească la 5.000 de exemplare odată cu finalizarea uzinei NAMI, fără să ofere mai multe detalii despre acest proiect.

Noua limuzină Senat, prezentată la Moscova, are un propulsor V8 de 4.4 litri și un motor electric pentru un total de aproape 600 de cai putere, cutie automată cu 9 rapoarte și tracțiune integrală.

Oficialii companiei susțin că Senat a fost omologată pentru vânzările din Europa și va fi adusă și la Geneva, în martie anul viitor.

Via Automotive News

Comentarii (10)

  • Aurus-ul ăsta-i rusesc cum sînt eu chinez. :-)
    Zic asta fiindcă AM uită să ne spună că sistemul hibrid de 600 CP e dezvoltat de Porsche. Sau că CEO-ul firmei e Ex-Daimler-managerul Franz Gerhard Hilgert.

    Ori că versiunea *normală* (neblindată) e c-un metru mai scurtă decît aia LWB destinată tartorilor politruci (6,63 m, livrabilă exclusiv cu blindaj.) Ambele-s disponibile imediat după viitorul salon auto de la Geneva, dar prețu-i încă necomunicat.

    P.S. Înclin să cred că și presele pt caroserii sînt unele reciclate de la Bentley/Rolls. Că doar și ele-s nemțești, nu?
    15 5
  • Corocsenie Adrian
    De ce ti-ai lua o copie Rolls daca te cheama Putin ? Doar ca esti nationalist ? Nu as face asta.....daca arata alfel da. Dar e evident o copie RR si nu cade bine.
    6 3
  • Farurile alea nu sunt de la Crysler C300?
    3 1
  • pentru ca ei au inventat baronii, si au destui
    2 1
  • @Corosenie

    Stai linitit, Aurus, dupa cum ii spune si numele este "Aur" curat pt rusi. Adica o limuzina luxoasa pe care in sfarsit si-o pot perimite unii dintre ei. In Rusia salariul minim era undeva la 100 euro .
    2 3
  • Saraci saraci, da tot au showroom Bugatti
    Ady, costa cat un W222, coaie asta de Aurus
    1 4
  • Vorba cuiva de mai sus , de ce trebuie sa arate ca un Rolls R.? Imi pare penibila asemanarea izbitoare. Nu cred ca cineva ar putea sa cumpere asa ceva in afara persoanelor care vor vrea/trebui sa-si arate obedienta regimului actual.
    2 2
  • @LOL......Au showroom Bugatti ?Asa si ? Cu ce ii incalzeste asta pe muritorii de rand care au salariu 100 euro pe luna ? Si in Romania s-a deschis unul dintre cele mai mari showroom-uri Ferrari din lume, si ? Cu ce ii incalzeste asta pe cei care au bani doar de Logan nou ?
    2 2
  • Copy Paste grotest dupa Rolls Royce, Rusia nu e in stare sa produca absolut nimic de caliatate in domeniul auto. Caliatatea auto ruseasca este la fel de saraca precum trei sferturi din populatie.
    2 2
  • @Ady.....100 euro aveau rusii in vremurile bune , acumcu sanctiunile impuse de UE si SUA, nu mai isi permit nici sa plateasca factura la gaze, sunt restanti economic mai rau ca Bulgaria sau tarile Baltice.
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru