CVC: "Cumpărarea Formulei 1 a fost un cadou picat din cer pentru competiţie"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 10.01.2012
Fondul de investiţii care deţine drepturile comerciale ale Formulei 1 susţine că a salvat competiţia de la un dezastru în urma tranzacţiei din 2005.

Donald MacKenzie, directorul executiv al fondului de investiţii CVC Capital Partners, a apărut luni în faţa unui tribunal din Munchen pentru a oferi informaţii despre scandalul mitei în care este implicat Bernie Ecclestone.

Acesta din urmă este acuzat că a oferit 44 de milioane de dolari mită bancherului german Gerhard Gribkowsky în cadrul tranzacţiei prin care CVC Capital Partners a achiziţionat drepturile comerciale ale competiţiei în 2005.

MacKenzie a susţinut în fata judecătorilor că nu a ştiut nimic despre acest caz şi a făcut câteva declaraţii surprinzătoare cu privire la situaţia financiară a Formulei 1 din acea perioadă. El a precizat că achiziţia Formulei 1 de către CVC Capital Partners a fost ca un cadou din cer pentru competiţie, mai ales în contextul în care Ferrari ameninţa că se va retrage din Marele Circ.

"Formula 1 avea multe probleme la momentul respectiv, inclusiv ameninţarea echipelor că vor părăsi competiţia. De fapt, noi am fost singurii dintr-un grup foarte mic de companii care ar fi putut cumpăra drepturile comerciale, aşa că oferta noastră a apărut probabil ca un cadou din cer", a declarat el.

După cumpărarea Formulei 1, CVC Capital Partners l-a desemnat pe Ecclestone ca reprezentant al fondului de investiţii pentru toate afacerile din competiţie.

Via | Bloomberg

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru