Cyril Abiteboul este noul director executiv al Renault Sport F1

de Daniel Popescu
Joi, 03.07.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault Sport F1, compania care produce motoarele pentru Red Bull Racing, l-a numit pe Cyril Abiteboul în funcţia de director executiv, în urma unor schimbări majore venite pe fondul performanţelor modeste înregistrate de nouă unitate de propulsie pentru 2014.

Esential 11 ani a lucrat Cyril Abiteboul la Renault in perioada 2001-2012
Renault a confirmat vineri schimbările din structura de conducere vehiculate de presă internaţională în ultimele saptmaani, ca reacţie la performanţele sub aşteptări înregistrate de noul motor turbo V6 de 1.6 litri.

Principala noutate este revenirea lui Cyril Abiteboul la Renault în calitate de director executiv. Francezul a mai lucrat la Renault în perioada 2001-2012 şi a fost inclusiv director executiv al producătorului înainte de a deveni manager la Caterham.

Informaţia vine la numai o zi după ce Caterham a anunţat vânzarea echipei şi înlocuirea lui Abiteboul cu Colin Kolles, care va îndeplini rolul de consultant.

Pe lângă readucerea lui Abiteboul, Renault a anunţat nominalizarea lui Jerome Stoll în funcţia de preşedinte, care se adaugă la rolurile de Chief Performance Officer şi director de marketing. În urma acestor schimbări, Jean-Michel Jalinier, fostul preşedinte şi director executiv, a anunţat că se retrage din activitate.

Via Renault

Comentarii (2)

  • redbull
    sa speram ca aceste schimbari ii vor readuce pe RedBull sus in top
    7 6
  • Redfools
    Riciardo este deja sus in top.
    4 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru