Cyril Abiteboul părăsește Renault: francezii caută un nou șef pentru echipa de Formula 1

de Paul Cosma
Marti, 12.01.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault a anunțat un nou CEO pentru brandul Alpine, dar și plecarea lui Cyril Abiteboul din cadrul grupului. Francezii trebuie să numească acum un nou șef pentru noua echipă Alpine F1.

Laurent Rossi, directorul de strategie și dezvoltare al grupului Renault, a fost numit ca nou CEO al brandului Alpine începând cu data de 11 ianuarie 2021.

Anunțul făcut de francezi include și informația că șeful echipei de Formula 1, Cyril Abiteboul, va părăsi atât echipa, cât și grupul.

Renault anunțase în septembrie 2020 că echipa de Formula 1 își va schimba numele în sezonul 2021 în Alpine, după brandul diviziei de motorsport. Noile culori ale echipei vor replica steagul Franței cu albastru, alb și roșu.

Cyril Abiteboul fusese numit atunci în poziția de CEO Alpine, dar acum va pleca din companie după ce a pus umărul la dezvoltarea proiectului Alpine F1.

“Vreau să mulțumesc grupului Renault pentru încrederea acordată în acești ani, în special privind reconstrucția echipei începând din 2016,” a declarat Abiteboul.

Via Renault

Comentarii (4)

  • Bafta Cyril Abiteboul. Cel putin interesanta aceasta decizie, probabil ca numai corespunde noilor principiilor brandului Alpine Formula 1. Cunoscand prietenia dintre Cyril si T Wolf, mai mult ca sigur ca au un proiect comun intr-un viitor apropiat!
    21 2
  • Briatore o fi la pensie ?
    22 0
  • Briatore e ocupat, asteapta marirea pensiei cu 40%.
    13 0
  • Costel
    D-le Radu,

    de Meo ofera tot o solutie italiana pentru postul ramas *vacant* dupa previzibila despartire de Cyril, dar o alegere mult mai putin data-n parg atat din perspectiva experientei acestuia in intrecerile desfasurate pe 4 roti cat si, de ce nu, din cea a varstei.........

    .....Davide Brivio, (doar) 56 de ani vs 70 de ani pentru vestitul Flavio...

    cat despre rapida sa adaptabilitate la F1 dupa o cariera desfasurata in motocros,Superbike, MotoGP........

    ....Alonso o fost readus sa ajute!
    iar rezultatul sau din testele din urma cu o luna de la Abu Dhabi ii datator de sperante, spaniolul reusind sa coboare sub timpii lui Ocon si Ricciardo din calificari...

    @AM,
    *numai* trei zile scurse de la incheierea primei etape din sezonul 2021 al WRC!
    is cu rugamintea sa-mi dati voie sa-l amintesc macar pe invingatorul Rally Monte-Carlo 2021, Sebastian Ogier, a opta sa victorie in acest raliu si a 50-a victorie a carierei
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru