Defecţiunea tehnică suferită de Raikkonen, cauzată de folia de protecţie pentru cască

de Daniel Popescu
Luni, 26.08.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Defecţiunea tehnică la frâne care a determinat abandonul lui Kimi Raikkonen la Spa a fost cauzată de blocarea sistemului de răcire de către o folie de protecţie pentru vizorul căştii.

Esential 27 de clasari consecutive in puncte este recordul stabilit de Kimi Raikkonen
Kimi Raikkonen a întrerupt seria de 27 de clasări consecutive în puncte după ce a fost nevoit să abandoneze în Marele Premiu al Belgiei în urma unei defecţiuni tehnice la frâne.

Problema nu a fost însă cauzată de cedarea componentei în sine, ci de blocarea sistemului de răcire a frânelor de pe partea stângă de o folie de protecţie pentru vizorul căştii pilotului.

Mecanicii au observat acest lucru la prima intrare la boxe a lui Raikkonen şi au îndepărtat folia, însă frânele erau deja supraîncălzite şi în cele din urmă au cedat. Ulterior, Lotus a iniţiat o investigaţie cu privire la acest caz şi nu a identificat nicio altă cauză pentru defecţiune.

Şeful Eric Boullier a exclus în acest sens o defecţiune la frâne, mai ales că problema a apărut doar pe partea stângă. "Ştim că avem două opţiuni pentru răcire aici.

Una era aproape prea rece, una era aproape de nivelul maxim. Dacă defecţiunea ar fi apărut pe ambele discuri de frâna atunci ne-am fi putut gândi că sistemul de răcire nu este eficient, dar a apărut la un singur disc de frâne", a explicat francezul.

Via Autosport

Comentarii (14)

  • Ce legatura are casca pilotului cu franele .... ?
    1 35
  • Ovidiu
    Am vazut cursa si am observat cum pe linia boxelor pilotii dezlipeau folia de protectie si o aruncau pe jos. Probabil Kimi a fost ghinionistul care a prins o astfel de folie din mers...
    23 3
  • Casca pilotilor are mai multe straturi de folie protectoare. Cand folia se murdareste, pilotii o indeparteaza si o arunca pe unde apuca. Probabil o astfel de folie s-a prins de monopostul lui Kimi...
    15 2
  • ciupica
    luati bre un cos de gunoi dupa voi! Intotdeauna mi s-a parut in neregula aceasta metoda de a arunca folii pe pista. Rationamentul era ca vantul provocat de viteza monopostului o arunca in afara pistei si oarecum este ok pentru ca nu au fost astfel de incidente. Dar sunt douajda casti cu mai multe straturi fiecare. Multe folii din astea zboara pe circuit.
    Ce stupid, nu accident, nu lipsa fiabilitatii. O folie de plastic a pus capat recordurilor lui Kimi in ce priveste clasarile consecutive in puncte.
    12 9
  • Ar fi tare sa apara o regula stricta in regulament, sa se interzica dezlipirea foliei de protective a casti pe linia boxelor, :)) .
    5 2
  • Sa faca domne astia curatenie ce mai tura vura. Bine ca nu s-a lipit un ambalaj de vodka...Ah, am uitat astea noi sunt imprimate!
    9 18
  • @ciupica
    Intotdeauna ceva stupid se intampla cand niste recorduri nu pot fi batute. Exista hazardul. Exista Grosjean si folii de protectie. Raikkonen nu a rupt gura targului ieri. Cu folie sau nu.
    11 6
  • Puneti bre niste filtre acolo, cine stie, pe langa folii mai pot intra o sumedenie de lucruri acolo. Cred ca o vina aici o are si solutia de ventilare a franei.
    7 1
  • piloti nu arunca folia pe pista ci pe linia boxelor deoarece pe circuit sunt viraje iar pe linie dreapta , la viteza aceea e greu sa ridici mainile din cockpit
    5 2
  • sunt imprimate Gigi? Nu stiam. Da', de unde cunosti asa bine fenomenul?
    4 3
  • aha aha aha l-a lasat vettel pe intuneric
    4 19
  • Din punctul meu de vedere solutia ar fi nu interzicerea foliilor de protectie asa cum cineva mentiona mai sus ci dezlipirea lor numai la boxe cand i se schimba pneurile.In felul asta sansa de a ajunge o folie pe/in monopostul altui pilot e aproape nula, doar daca coechipierul acelui pilot ar intra la boxe imediat dupa acesta(am mai vazut astfel de cazuri).
    0 6
  • licuta
    eu am vazut ca mai dezlipesc si pe circuit. Daca obstructioneaza vederea dezlipesti oriude esti.
    16 0
  • florin
    cred ca Vettel s-a prins ca nu-l poate bate altfel pe Kimmi si i-a aruncat folia in fata. Ce caracter si Vettel asta .... :))
    5 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru