Dennis: "Nu sunt potrivit pentru a conduce FIA"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 26.01.2009
Ron Dennis a dezvaluit ca nu va candida pentru functia de presedinte al FIA si crede ca seful forului mondial trebuie sa fie o persoana din exteriorul Formulei 1.

Ron Dennis si-a anuntat retragerea din functia de sef al echipei McLaren cu incepere din 1 martie, iar Max Mosley va decide in luna iunie daca va candida pentru un nou mandat la FIA.

Astfel, au aparut numeroase specualtii despre posibilul succesor al lui Mosley, iar Dennis a fost una dintre persoanele luate in calcul. Totusi, actualul sef al echipei McLaren considera ca nu este candidatul potrivit pentru acest post si spune ca viitorul presedinte al FIA nu trebuie sa provina din lumea Formulei 1.

"Sunt convins ca niciun membru superior al oricarei echipe din Formula 1 nu ar trebui sa detina o functie de conducere in cadrul FIA", a precizat el pentru F1 Racing. "Oricine este intr-o pozitie de conducere a unei companii trebuie sa traiasca si sa respire acel brand si cred ca ar fi imposibil pentru mine sa fiu impartial in ceea ce priveste toate echipele. Nu cred ca este posibil pentru cineva care a condus o echipa de succes, asa ca nu este adecvat nici pentru mine".

In plus, Dennis a marturisit ca nu ar putea niciodata sa colaboreze cu o alta echipa de F1 in afara de McLaren.

"Daca ma taiati as varsa sange McLaren, dar este mai mult decat atat. ADN-ul Mclaren este in mine, iar eu sunt in ADN-ul McLaren. Pur si simplu nu ma imaginez unde as putea fi eficient in alt mediu din F1. Pur si simplu asta este realitatea", a mai precizat Dennis.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru