Directorul tehnic Bob Bell va pleca de la Mercedes la sfârşitul sezonului

de Daniel Popescu
Luni, 14.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes a anunţat luni că directorul tehnic Bob Bell va părăsi echipa la sfârşitul sezonului, iar funcţia sa va fi desfiinţată.

În aceeaşi zi în care Ferrari a anunţat plecarea şefului Stefano Domenicali, Mercedes a dezvăluit de asemenea o schimbare în structura de conducere, de o amploare semnificativ mai mică.

Potrivit unui comunicat oficial de presă, Bob Bell şi-a dat demisia din funcţia de director tehnic la sfârşitul lunii decembrie şi va părăsi complet echipa în luna noiembrie, la sfârşitul acestui sezon. Potrivit echipei, britanicul a luat această decizie pentru a "descoperi noi provocări în afara companiei".  

Funcţia de director tehnic deţinută până în prezent de Bell va fi desfiinţată, iar atribuţiile sale vor fi preluate de directorul tehnic executiv Paddy Lowe.

Chiar dacă titulatura funcţiei sugerează un rol important în cadrul echipei, Bell nu a ieşit în evidenţă în ultimii ani, mai ales că echipa are o structură tehnica complexă, în care rolul principal îi revine lui Lowe.

Bell şi-a câştigat însă reputaţia pentru cele două titluri mondiale cucerite de Fernando Alonso în 2005 şi 2006, atunci când era directorul tehnic al echipei Renault.

Ulterior, el a asigurat interimatul ca şef de echipă după celebrul scandal Crashgate, iar ulterior a plecat la Mercedes.

Via Mercedes

Comentarii (4)

  • FERRARI
    Potrivit echipei, britanicul a luat această decizie pentru a "descoperi noi provocări în afara companiei". ....da este clar via FERRARI :)))))
    11 1
  • speram..
    7 0
  • Exact ce v-am spus... we are building an empire...
    Sperati degeaba, mai multe surse spun ca vine la Mclaren inclusiv Autosprintul.

    autosprint ‏: Oggi dopo Domenicali si è dimesso Bob Bell dt Mercedes. Ma sembra che la sua destinazione non sarà Maranello ma dt McLaren-Honda nel 2015
    PitLaneTalk: According to our sources, Bob Bell is set to join McLaren-Honda as Technical Director in 2015.
    4 4
  • FERRARI
    Mircea la cite secunde suntem de voi?sa audddddddddddd :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
    2 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru