Domenicali: "Alonso va fi capabil să revină după înfrângere"

de Daniel Popescu
Marti, 18.12.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Stefano Domenicali este convins că Fernando Alonso va fi apt să revină în lupta pentru titlul mondial anul viitor, în ciuda dezamăgirii suferite în 2012.

Fernando Alonso a ratat titlul mondial în faţa lui Sebastian Vettel pentru numai trei puncte, însă spaniolul a fost numit cel mai bun pilot din sezonul 2012 de către şefii echipelor.

De altfel, el consideră că 2012 a fost cel mai bun sezon din cariera sa, însă Stefano Domenicali, şeful Scuderiei Ferrari, este convins că pilotul va trece peste dezamăgirea ratării titlului mondial.

"Nu este uşor să pierzi în asemenea condiţii când faci un sezon incredibil. Dar punctul forte al unui campion este să se asigure că în această pauză îţi reîncarci bateriile şi eşti cel mai bun încă o dată. Dacă te pui în locul lui, ştiu şi a ştiut la vremea respectivă că merita să fie campion. Asta fără să spunem ceva negativ despre Vettel. A câştigat, prin urmare merită să câştige. Dar dacă ne uitam la modul în care a concurat Alonso în prima cursă, cu un monopost foarte dificil în prima cursă, apoi a fost capabil să maximizeze rezultatul în fiecare an.

În curse cred că a fost pilotul care a efectuat mai multe depăşiri decât oricine altcineva", a declarat italianul citat de publicaţia SportingLife.

Urmareste Automarket
Domenicali a mai precizat că Red Bull a devenit un punct de referinţă pentru Ferrari în termeni de performanţă, după rezultatele obţinute de austrieci în ultimele trei sezoane.

"Dacă ne uitam la situaţia dintre Vettel şi Mark Webber, Vettel a fost capabil să maximizeze performanţa monopostului Red Bull într-un mod diferit.

Red Bull a arătat în ultimii ani că au unul dintre cele mai bune monoposturi. Aşa că referinţa este în mod cert un nivel diferit de performanţă decât l-am avut noi la Ferrari şi asta trebuie să fie un exemplu pentru a îmbunătăţi situaţia. Dacă alţii fac o treabă mai bună, atunci trebuie să înţelegi de ce. Este o chestiune de oameni, de metodologie şi de instrumente şi trebuie să lucrezi la toate aceste lucruri pentru a te asigura că maximizezi tot ce ai", a adăugat el.

Via SportingLife

Comentarii (12)

  • noroc de fiabilitatea monopostului si de probremele lui ham daca nu nu era batut de vettel
    9 6
  • Doresc ca orice echipa sa castige in afara de Ferrari. Atata timp cand exista Domenicali acolo nu vad un titlul.
    10 14
  • Ceea ce e de felicitat la echipa Ferrari este fiabilitatea monopostului. Bravo lor...niciun abandon tehnic in acest an, inseamna ceva. Sper sa nu se mai intample ca la inceputul anului, cand la constructia monopostului s-au concentrat foarte mult pe evacuare (care pana la urma s-a dovedit a fi ineficienta) si restul componentelor le-au cam lasat pe locul 2.
    15 2
  • bbrunes
    Si-a revenit in ultimii doi ani, sunt sigur ca o va face si in continuare. In fond, nu a primit el contract pe atatia ani degeaba. Echipa are incredere ca se va mentine la aceeasi performanta, deci cu siguranta, daca va avea si cu ce, va lupta pentru titlu.
    9 3
  • no-name
    Ce-i sapa lui Domenicala este ca Ferrari are nevoie de un manager.
    11 1
  • Din 2006 isi tot revine.
    6 5
  • Daniel
    Alonso e revenit de mult. Atit poate el, atit poate si masina.
    9 5
  • Acum, totusi, e greu si pentru Alonso, oricat s-ar zice. Doua titluri moniale pierdute in ultima cursa, anii incep si ei sa se simta, iar Ferrari...e Ferrari cel care ii stiam toti, exceptand era Schumacher... Intr-o cursa iei pole-position, in ailalta tragi de masina ca de un caine mort. Cand sus, cand jos.
    6 0
  • Stefano
    Alonso v-a spus dupa cursa din Brazilia ce trebuie facut ca sa aveti motive de sarbatoare: dati celor doi piloti un monopost comparabil cu ceilalti si veti avea ambele titluri,
    Nu cred ca Domenicali trebuie schimbat. Ca si strategie nu au gresit foarte mult. Puteau castiga cursa din Canada si Marea Britanie. Dar, in rest au gandit bine, au facut totul la momentul oportun.
    Monopostul din 2012 a fost un mare pas inainte fata de cel din 2011 insa ceilalti competitori nu au stat pe loc, au progresat. Anul asta Ferrari au mers bine si pe pneuri hard, spre deosebire de 2010 cand pe hard pur si simplu masina nu functiona !
    Ferrari trebuie sa-si imbunatateasca monoposturile altfel nu vor putea sa obtina mare lucru nici anul viitor.
    3 5
  • McLaren
    astia vroiau titlu? Cu rabla aia de Ferrari? Au incurcat borcanele: masinile lor de strada numai fiabile nu sunt, da cica-s performante. Ce sa faca Gica proprietarul cu performanta? Astea de competitie cica ar fi fiabile. Ce faci doar cu ea in curse?
    1 4
  • schumy parca a castigat si cu un Ferrari nefiabil,ba chiar a si pirdut campionate pe motiv de fiabilitate in cursele decisive...
    2 0
  • Adevarul e pe la mijloc...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru