Domenicali: "Calificările nu vor mai fi la fel de importante în 2011"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 13.01.2011
Stefano Domenicali crede că în sezonul 2011 rezultatele din calificări nu vor mai fi la fel de importante pentru clasamentul final al curselor.

Sezonul 2010 al Formulei 1 a fost unul dintre cele mai tensionate din ultimii ani, ca urmare a luptei strânse pentru titlul mondial, însă a dezamăgit din punct de vedere al numărului de depăşiri.

Noul regulament tehnic, care prevedere introducerea sistemului KERs şi a aripilor spate ajustabile, va contribui însă la îmbunătăţirea spectacolului, potrivit declaraţiilor lui Stefano Domenicali, şeful Scuderiei Ferrari. Acesta anticipează că rezultatele din calificări nu vor mai reprezenta elementul esenţial pentru obţinerea victoriilor.

"În acest an, calificările nu ar trebui să mai fie la fel de importante ca în ultimul sezon. Sezonul trecut a fost foarte interesant şi competitiv, dar nu au fost multe depăşiri. Acesta este un aspect fundamental la care trebuie să lucrăm", a declarat italianul.

Ferrari continuă să insiste că îl sprijină necondiţionat pe Felipe Massa, în ciuda sezonului modest pe care brazilianul l-a avut în sezonul precedent. Întrebat dacă Massa îşi va pierde locul la Ferrari în 2012, Domenicali a evitat un răspuns direct.

"Ar fi greşit să spunem ceva la începutul sezonului. Sper că lupta dintre ei (n.r - Massa şi Fernando Alonso) să fie echilibrată. Sper că Massa să fie la fel de bun sau chiar mai rapid decât Alonso. Dar cu siguranţă avem nevoie de doi piloţi puternici pentru a câştiga titlul constructorilor", a adăugat el.

Ferrari se pregăteşte deja pentru prima sesiune de teste din această iarnă de la Valencia, iar oficialii echipei speră să aibă oportunitatea să evalueze şi caracteristicile pneurilor de ploaie. "În privinţa pneurilor spate mai sunt multe lucruri de făcut. De asemenea, din cauza timpului, nu am făcut teste cu pneurile de ploaie. Trebuie să le mulţumim celor de la Pirelli, altfel am fi concurat pe jante", a încheiat Domenicali.

Via | Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru