Domenicali: "Ferrari construieşte o structură invincibilă"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 08.09.2011
Stefano Domenicali promite că 2011 este "ultimul sezon dezamăgitor" al Scuderiei Ferrari, care va construi o "structură invincibila" pentru anul viitor.

Stefano Domenicali, şeful Scuderiei Ferrari, a acordat un interviu mai puţin obişnuit presei italiene, în care insistă că prestaţia echipei cu sediul de la Maranello va fi complet diferită în sezonul următor al Formulei 1.

După mai mulţi ani în care nu a obţinut niciun trofeu şi a fost surclasată constant de Red Bull Racing şi, ocazional, de McLaren, Ferrari promite că 2011 este ultimul sezon dezamăgitor, întrucât anul viitor va beneficia de o "structură invincibilă".

"Suntem convinşi că acesta este ultimul sezon dezamăgitor. Jean Todt a câştigat mult, dar am avut timp să construim o echipă câştigătoare. Vreau să fac acelaşi lucru şi sunt optimist în privinţa viitorului. Cu Red Bull... poate sună a nebunie, dar sunt convins că noi construim bazele pentru a avea o structură invincibilă. Cu un avertisment: nu un singur om la conducere, precum Red Bull cu Adrian Newey, ci o echipă. Ferrari este condamnată să câştige: nu ni se va permite niciodată să zâmbim pentru locul 2", a declarat Domenicali pentru publicaţia italiană La Repubblica.

Chiar dacă admite că titlul nu mai poate fi câştigat, Domenicali susţine că Ferrari nu va renunţa la dezvoltarea actualului monopost, întrucât acest lucru ar reprezenta o greşeală.

"Este o greşeală pe care am făcut-o deja în trecut şi nu trebuie să o repetăm.

Unele dintre actualele dezvoltări pot reprezenta o bază importantă pentru anul viitor. Este crucial să învăţăm ccum să ne folosim de pneuri în orice condiţii. Până în noiembrie putem experimenta cu setări. Vom menţine o abordare agresivă, chiar dacă titlul este pierdut", a adăugat el.

Domenicali se contrazice însă singur în declaraţii: cu numai o lună în urmă, el declara că Ferrari se va concentra exclusiv pe sezonul 2012 începând din luna septembrie.

Via | La Repubblica

Comentarii (5)

  • mda...am mai auzit aceste "declaratii" si in anii anteriori.2012 Un Nou Fiat F-50 Panda ia nastere -_-
    7 11
  • mobius
    revenire...
    Nici eu nu mai am incredere in ce spune Domenicali, dar Ferrari ar trebui sa faca ceva de urgenta, poate sa-l schimbe chiar pe el si cu siguranta pe Massa, care inca nu poate sa treca peste sentimentul de frustrare pe care-l traieste de la venirea lui Alonso.
    9 2
  • https://www.facebook.com/groups/Formula1.Romania/
    pentru iubitorii comentariilor decente si a polemicilor constructive.

    Putin cam optimista declaratia insa nici nu exclud solutii tehnice inovative. Ferrari are materialul uman necesar. Newey va fi greu de invins dar precedentul exista.
    4 0
  • Andrei
    @https://www.facebook.com/groups/Formula1.Romania/
    Ha ha ha, Michael Schumacher II tocmai a fost raportat LOOOOL :P
    3 1
  • In curand chiar el va disparea de la Ferrari si stim ca aceasta este veriga slaba.Massa ar putea fi bun,a demonstrat-o,Alonso este deja,insa au nevoie de cineva care sa le ofere niste strategii bine gandite,au nevoie de o conducere ca la carte.Deci daca D va pleca,sigur va reusi sa fie echipa si de neinvins.
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru