Domenicali îl contrazice pe Alonso: "Nu este adevărat că nu am dezvoltat monopostul!"

de Daniel Popescu
Marti, 09.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Stefano Domenicali susţine că declaraţiile lui Fernando Alonso cu privire la faptul că Ferrari nu a adus niciun update pentru monopostul F2012 în ultimele şase curse nu sunt conforme cu realitatea.

La finalul Marelui Premiu al Japoniei în care a abandonat în primul viraj din cauza unei pene de cauciuc, Fernando Alonso a dezvăluit că Ferrari nu a introdus niciun update la monopostul F2012 în ultimele şase curse, aceasta fiind în opinia sa una dintre explicaţiile pentru care Sebastian Vettel a reuşit să-l ajungă în clasamentul general.

Totuşi, informaţia a fost negată de şeful Stefano Domenicali, care susţine că Ferrari va obţine rezultate mai bune în curse doar atunci când se va poziţiona mai bine pe grila de start.

"Trebuie să fim raţionali, pentru că McLaren a avut o formă incredibilă în Singapore, iar Red Bull au fost impresionanţi în acest weekend, aşa că trebuie să vedem ce putem face pentru a egala ritmul de dezvoltare. Ştim că ceilalţi forţează şi trebuie să menţinem o presiune pozitivă asupra inginerilor noştri pentru a continua dezvoltarea."

Urmareste Automarket
"Când aud că nu am dezvoltat monopostul timp de multe Mari Premii...
nu este adevărat. Adevărul este că nivelul de dezvoltare este foarte ridicat, dar trebuie să începem cursele mai sus pe grila pentru că aici, la jumătatea plutonului, orice se poate întâmpla"
, a declarat italianul, referindu-se la faptul că în pluton au loc mai multe incidente decât în frunte.

Pe de altă parte, Domenicali a admis că Ferrari trebuie să-şi schimbe strategia, întrucât Alonso nu se mai bucură de un avans consistent în clasamentul general.

"Acum, după ce nu am câştigat niciun punct în Japonia, situaţia este diferită şi, dacă oricare dintre ceilalţi piloţi are probleme, trebuie să ne asigurăm că vom câştiga mai multe puncte. Dar sigur trebuie să gândim diferit acum, pentru că nu mai avem acel avantaj de o cursă. Însă lupta pentru titlu este în continuare sub controlul nostru", a mai precizat el.

Via Autosport

Comentarii (8)

  • dute domenicali dute, cum ai dezvoltat masina si ferrari pornesc de pe grile de pe 4-5-6-7-11-14, deja ati pierdut, asta e la anul si lla multi ....
    10 8
  • Florin
    Daca si Ferrari a dezvoltat masina in ultima perioada...De cand se pune accent pe aerodinamica au picat mult. Inainte cand puteau face teste si aveau bani la greu puteau face o masina competitiva. Le lipseste un geniu ...
    11 5
  • Nu m-ar deranja daca Vettel ar castiga din nou titlul, dar este pacat de valoarea lui Alonso si de munca depusa in acest an. Daca Redbul va continua si la anul cu prestatii bune, consider ca va deveni echipa de top(datorita lui Adrian N) si nu Ferrari.
    13 5
  • ferrari are bani, dar n-are ingineri de valoare, toti s-au lauda cu DDRS, dar RBR a tacut si afacut si functioneaza ok, adevarata inginerie, ferrari mai carpesc si ei pe unde pot si trag de alonso dar cu tractorul cel rosu nu o sa faca nimic, mai rau e pentru mclaren care deja ii pune bete in roate lui ham, in rest e cea mai jalnica formula 1 de multi ani incoace, la toti numai bine
    11 3
  • Pai daca tot calificarile sunt atat de importante ce ar fi ca in q3 sa faceti mai mult de un tur cronometrat?!?
    16 0
  • mobius
    Domenicali spune prostii ca intotdeauna, Ferrari tocmai aici sta rau in calificari si din cauza monopostului, care nu este suficient de rapid, nu datorita pilotului care in timpul cursei poate sa contracareze niste deficiente ale monopostului, dar in calificari nu. Se vede clar si nu trebuie sa fi specialist ca in antrenamente si in calificari, Ferrari are aproape o secunda mai mult pe tur decat RBR si chiar McLaren. Este intr-adevar mare pacat de munca si determinarea unui pilot de valoare cum este Alonso, este al treilea an in care ar putea pierde titlul din cauza echipei si a lui Domenicali.
    13 5
  • klausnake
    Alonso face greseala pe care a facut-o si Villeneuve la vremea lui, adica sa se cramponeze de o echipa care e clar ca nu mai au nimic de a face cu F1 si cu ce inseamna a dezvolta un monopost.
    Presimt ca mai urmeaza un transfer de piloti, asta daca are destule "cojones" sa plece de la ei cum a facut-o si Prost la vremea respectiva...
    14 5
  • GrosJan
    ca sa vezi ...
    Oare Massa ce parere are?
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru