Domenicali: "Massa va fi distrus de Alonso dacă luptă împotriva lui"

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 22.04.2012
Stefano Domenicali l-a avertizat pe Felipe Massa că nu trebuie să lupte împotriva "canibalului" Fernando Alonso, ci doar să înveţe de la el, pentru a evita să fie "distrus".

Ferrari a sugerat încă o dată că Felipe Massa este în pericol să piardă locul în cadrul echipei în sezonul 2013. Contractul brazilianului urmează să expire la sfârşitul acestui sezon, însă şeful Stefano Domenicali a evitat să vorbească despre o posibilă negociere privind prelungirea acestuia.

În schimb, italianul îl avertizează pe Massa că riscă să fie "distrus" de Alonso în cazul în care va încerca să lupte împotriva lui.

"Felipe trebuie să accepte că are un coechipier foarte puternic. Dacă nu, o să-l doară. Trebuie mai degrabă să-şi asume un rol clar în loc să încerce să iasă în avantaj, pentru că trebuie să înveţi de la Alonso, nu să lupţi împotriva lui. Asta (lupta împotriva lui) este modalitatea de a fi distrus de un coechipier precum Alonso sau Michael Schumacher, care sunt cu adevărat canibali", a declarat el.

Întrebat dacă Alonso va avea un cuvânt de spus în privinţa coechipierului pentru sezonul următor, Domenicali a evitat un răspuns direct, însă a sugerat că opinia spaniolului este importantă. "Alonso are un rol central în echipă şi, prin urmare, participă la problemele importante", a adăugat el.

După primele trei curse, Alonso ocupă locul trei în clasamentul general cu 37 de puncte şi a câştigat la Sepang, în timp ce Massa este singurul pilot al unei echipei tradiţional care nu a obţinut încă niciun punct în 2012.

Via | Motorsport

Comentarii (14)

  • misspighi
    adica stai cuminte ca d-aia te platim si sa nu ne taie astia finantarea. Curat competitie ...
    12 6
  • Ce motive infantileee! Ca o sa fi distrus....
    Pai daca incearca o depasire sau il pune pe Alonso sub presiune fie ii iese fie nu. Oricare din variante e mai bine decat sa stea ca o leguma cum a stat pana acum. ASA e un distrus, dar distrus de propria echipa...
    In realitate asta nu e un sfat din partea echipei si nici acestea adevaratele motive. Mai bine o tacere adinca decat atat cinism tipator ... faptele le stiam/intuiam si noi, dar sa ni se scoata ochii cu ele chiar de echipa ...
    Nu spun ca e mai bun Massa ca Alonso, poate ca ar fi fost neaccidentat. Dar dupa ce ca esti schiop sa ti se mai puna si piedica cand se presupune ca este vorba de o competitie e prea de tot.
    13 4
  • adidor77
    inca o data...
    inca o data - daca chiar era nevoie - dl. domenicali ne explica cat se poate de clar cum sta treaba la ferrari. Aceasta echipa intotdeauna a sustinut doar un pilot, celalat fiind clar pe locul 2. In cazul de fata massa chiar nu poate sa concureze cu, canibalul :))) dar si daca ar fi fost in stare, ar fi fost rapid pus la locul lui. Acum nu stiu daca "canibal" este cuvantul corect pentru o persoana nevertebrata care se hraneste cu dejectii. Stiu ca am exagerat, dar metodele prin care castiga "canibalul" sunt departe de a fi corecte si nicidecum nu mi se par de laudat. Sper ca o data sa i se infunde si lui.
    15 13
  • Simona
    adidor77
    ti-ai dat singur votul pozitiv?! :))
    ia unul negativ de la mine ca sa compenseze :))
    apropo! tu cu ce te hranesti de esti asa de "inteligent"?!!!
    6 11
  • Simona
    daaa, a fost distrus nu altceva .... In ce a constat distrugerea? A inceput sa urle in casca "nu imi lasa spatiu cretinul de Felipe". Curat distrus.....
    Niste distrusi sunt cei din echipa care pun la cale asta si rezultatele se vad.
    4 8
  • mai roata roata merge
    cine au fot si ce au ajuns dar asa le trebuie sunt fan ferrari dar acuma imi este scarba de ei,pacat dar merita multa paravrajeala,multi oameni capabili inlaturati si uite ce rezultate haha pacat dar si-au facuto cu mana lor,asta Stefano Domenicali e ca si boc
    8 2
  • Alonso crede ca valoarea tine de fite dar se inseala; cred ca incepe sa se prinda dar e tarziu
    2 1
  • telenovela actuala...
    Sunt fan ferrari dar decat sa aud astfel de remarci din partea celui direct responsabil de situatia echipei as fi vrut sa aud despre noile solutii pe care le astept de 4-5 ani.... Cu toate ca este un pilot rapid, la ce pozitie are Massa acum in clasament nu cred ca poate emite prea multe pretentii de leader. Dar sa fi la coada clasamentului si sa te preocupe razboiul intern mi se pare neprofesionist.
    Cred ca Domenicali nu intelege ca Massa va incerca sa il "distruga" pe Alonso cand se vor lupta pentru locurile 1 si 2 nu pt locurile 10+....
    2 0
  • Bogdan
    Mesaj
    Nimic de comentat
    2 0
  • Alonso vs. massa ( cu "m" mic massa, caci asa este si el )
    Sunt de acord ca in anumite limite, impunerea unor reguli de echipa nu este cel mai sportiv gest, pana intr-un punct, indiferent de echipa, caci atunci cand se ajunge in punctul in care unul dintre piloti este clar in fata cu sanse, atunci e logic echipa sa pretinda celuilalt sa ii tina spatele. Terminand aceasta introducere, si NEFIIND fan Alonso, totusi, cand vorbim de Alonso si Massa, e parca am vorbi despre mere si pere. Massa ar trebui sa fie in culmea extazului ca a prins atatia ani la Ferrari, in care a facut ce? Sincer, niste rezultate notabile si demne de mentionat? Nimic. Credeti ca da ar fi fost vorba de Alonso si Hamilton, sau Alonso si Vettel, sau Alonso si Schumacher ar mai fi aceasta declaratie din partea oficialului Ferrari? Declaratia este data prin prisma personajelor implicate. Si Massa, da, nu are de ce sa fie locotenentul lui Alonso, pentru ca nu are ce cauta la Ferrari.
    5 1
  • cheaun
    @mihai-seby
    Ce a facut Massa? A castigat cursa din Hockenheim in 2010. Iti aduci aminte? Si a stat cuminte in general, asa cum a stat si cursa trecuta dupa ce Alonso a tipat la echipa....
    Si asta pentru bani si poate oportunitatea de a recastiga o pozitie in care sa i se permita sa lupte. Dar e cu doua taisuri .... a stat cuminte si astfel a pierdut cota buna pe care o avea. Acum nu va mai putea negocia un contract cu o alta echipa de pe o pozitie foarte buna.
    3 1
  • real value
    - ferrari
    @ccmax

    si eu sunt fan ferrari, dar cu alonso (pe care am inceput sa nu-l mai apreciez) si cu domenicali care mi-e cam necompetittiv nu prea ma mai trage inima la echipa asta, pana si masinile de strada nu mai sunt adevarate sportive (au luat in greuatate)

    sunt si fan lotus, care a ramas mai racing de-a lungul anilor, light and nimble, true sportcars
    2 0
  • @cheaun
    Nu imi poti spune ca asta e raspunsul tau la intrebarea cea a facut Massa. La nivelul unei echipe precum Ferrari, rezultatele pilotilor nu se numara inntr-o cursa castigata si in stat cuminte in general pentru bani si posibilitati. Sa nu uitam ca Massa la Ferrari a fost clar locotenentul lui Schimacher ( nu putea sa aiba nici o pretentie in fata Baronului ), dupa care cand a venit Kimi in echipa, sunt sigur ca a avut si oamenii din echipa de partea lui, si cunostiintele necesare avand vechime, dar nu a iesit in fata nici atunci. Acum, daca cu Schumacher nu a putut sa scoata capul, cu Raikkonen nu, acum nici cu Alonso, nu are ce cauta la Ferrari. Argumentatia ta ar fi trebuit sa fie una mult mai buna, dar nu ai cum sa o dai, pentru ca nu sunt rezultatele pe baza carora sa o formulezi.
    P.S. E Mihai-Sebastian.
    2 0
  • neinfrintu
    domenicali...
    VAX. Un mare ZERO LA FERRARI
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru