Domenicali: "Victoria i se datorează integral lui Alonso"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 28.09.2010
Stefano Domenicali susţine că victoria obţinută de Ferrari în Singapore i se datorează integral lui Fernando Alonso şi, în special, pole position-ului obţinut în calificări.

Fernando Alonso a câştigat duminică Marele Premiu al statului Singapore după ce a realizat primul Grand Slam în Formula 1 după patru ani: pole position, victorie, cel mai rapid tur de circuit în cursă  şi lider în fiecare tur.

Deşi presa internaţională a sugerat că succesul se datorează în primul rând îmbunatăţirilor pe care le-a adus Ferrari monopostului F10, şeful Stefano Domenicali crede că principalul artizan al succesului este Alonso.

"Este un rezultat extraordinar care se datorează performanţei excepţionale obţinute de Alonso, care încă o dată a demonstrat de ce este capabil în termeni de abilitaţi de pilotaj şi atitudine mentală", a declarat el.

Domenicali a admis însă că momentul crucial al Marelui Premiu al statului Singapore a fost reprezentat de pole position-ul surprinzător obţinut de Alonso în calificări.  

"Prima şi cea mai importantă cărămidă în acest zid a fost pusă sâmbătă prin pole position: dacă nu am fi luat startul din frunte, ar fi fost imposibil să depăşim Red Bull, pentru că au fost foarte puternici în special în a doua jumătate a cursei", a adăugat Domenicali.

La rândul său, inginerul-şef Chris Dyer consideră că Ferrari nu a fost mai puternică decât Red Bull, victoria datorându-se faptului că depăşirile sunt aproape imposibile pe circuitul Marina Bay.

"Un rezultat fantastic datorat performanţei lui Alonso, mai întâi în calificări şi apoi în cursă.

Sincer, nu cred că am avut un avantaj în termeni de performanţă în fata rivalilor noştri, dar cel puţin nu au părut să fie capabili să ne depăşească", a precizat el.

Via | Ferrari

Comentarii (10)

  • Bravo Alonso! Un al 2 lea Scumacher!
    20 4
  • Mariana
    FERRARI
    Un adevarat TEAM!In sfarsit dupa 2006!
    18 4
  • fernand a.
    dmd
    Asa este ai dreptate 'dmd' un al 2-lea Schumacher sau poate mai bun.Alonso este unic in F1 un pilotaj impecabil.bafta ALONSO.
    14 3
  • Schumacher si Alonso
    Nu poate fi decat un singur Schumacher si un singur Alonso.Fiecare cu drumul lui.Bafta ambilor!!
    16 1
  • mobius (cel autentic)
    diferente
    Intr-adevar, Alonso nu poate fi comparat cu Schumacher, pentru ca Alonso intotdeauna a dat dovada de mult fair-play, pe cand Schumacher de regula nu. As remarca totusi ca in ultimul MP disputat, Schumacher s-a comportat neasteptat de bine, la depasirea sa cu un tur de Fernando. In privinta abilitatilor tehnice, sunt cu totul comparabili, ba as spune ca, dupa parerea mea, Alonso are un plus. Oricum comparatiile sunt fortate, doarece au prins varfuri de forma in perioade diferite si in conditii diferite.
    12 1
  • mclaren
    intr-adevar, alfonso este foarte bun, dar de cand FERRARI au adus acel INGINER de la MCLAREN parca zboare calutul lor, asa ca mai recunoaste-ti si voi din cand in cand un adevar.
    6 9
  • Pat Fry @Co
    Pat Fry a venit in iulie, putin cam tarziu pentru monopostul din acest an. Cred ca se ocupa de monopostul de anul viitor.In schimb inginerul de la Toyota adus in iarna care este responsabil cu spec "B" a monopostului Ferrari ar putea avea un rol important.Si Ferrari mai are aerodinamicienii ei.
    11 1
  • Etern Fan Ferrari
    @iulianimi
    Poate ca tu stii mai bine ca Domenicali ce se intampla la ferrari
    9 2
  • Niculae
    Schumacher este Schumacher, iar Alonso este Alonso. Comparatiile nu-si au rostul, iar Alonso nu are de ce sa fie numit Schumacher II pentru ca amandoi sunt unici. La fel ca orice alta persoana de fapt. Farmecul este totusi ca amandoi exista si ca fiecare si-a pus amprenta asupra echipelor unde au concurat. Sincer mie Vettel imi place pentru ca este Vettel si nu Schumacher 13045,(66).
    9 1
  • Niculae
    Referitor la Pat Fry, a fost numit in functia bla bla bla (director tehnic cred) de la 1 Iulie. Iar Ferrari erau intr-o sensibila crestere a performantei incepand cu marele premiu de la Montreal, incepand cu 11.06, adica cu jumatate de luna inainte. Evident ca si Fry a ajutat dar... cred ca baiatul asta lucreaza la masina de anul viitor si nu cred ca o face singur, exista o echipa pentru asa ceva. Rezultatele aducerii lui o sa le vedem anul viitor si speram sa fie foarte imbucuratoare pentru fanii echipei rosii si cu multi caluti.
    12 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru