Ecclestone: "Am ajuns la o înţelegere cu majoritatea echipelor pentru Acordul Concorde"

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 24.03.2012
Bernie Ecclestone a anunţat sâmbătă că a ajuns la un acord cu majoritatea echipelor pentru semnarea unui nou Acord Concorde, printre ele numărându-se Ferrari, Red Bull şi McLaren.

Participarea celor 12 echipe din Formula 1 în sezonul 2013 al competiţiei depinde de semnarea unui nou Acord Concorde care stabileşte modul în care sunt împărţite veniturile obţinute de Bernie Ecclestone din drepturile comerciale.

Negocierile au început oficial în urmă cu numai câteva luni, însă Ecclestone a anunţat sâmbătă prin intermediul unui comunicat de presă că a ajuns la un acord final cu "majoritatea" echipelor. Printre acestea figurează Ferrari, Red Bull Racing şi McLaren, însă britanicul nu a menţionat şi numele celorlalte echipe.

"Sunt foarte încântat să anunţ că am ajuns la un acord comercial cu majoritatea echipelor curente de Formula 1, inclusiv Ferrari, McLaren şi Red Bull Racing, cu privire la termenii pe baza cărora acestea vor continua să concureze în Formula 1 după ce actualul Acord Concorde expiră la sfârşitul acestui an", a precizat Ecclestone într-un comunicat de presă publicat pe site-ul oficial al Formulei 1.

Nominalizarea celor trei echipe este cu atât mai importantă cu cât McLaren este membră în FOTA, organizaţie din care Ferrari şi Red Bull s-au retras spre finalul anului trecut din cauza neînţelegerilor cu privire la reducerea costurilor.

Potrivit unor surse din paddock-ul de la Sepang, Ecclestone a ajuns la o înţelegere cu şapte echipe, pe lângă cele trei nominalizate existând acorduri şi cu Lotus, Force India, Toro Rosso şi Sauber.

Aceleaşi surse susţin că Mercedes şi Williams, două dintre cele mai importante echipe din Formula 1, nu au ajuns încă la o înţelegere cu Ecclestone, întrucât sunt nemulţumite de termenii contractuali stabiliţi de britanicul în vârstă de 81 de ani.

Celelalte trei echipe aflate în aceeaşi situaţie sunt cele care au debutat în Formula 1 în 2010, Caterham, Marussia şi HRT, însă acestea nu reprezintă o prioritate pentru Ecclestone.

De asemenea, Ecclestone a anunţat săptămâna trecută că este interesat să listeze Formula 1 pe bursa din Singapore, existând şanse ca Ferrari şi Red Bull să primească acţiuni, deşi acest lucru a fost negat de cele două echipe.

Via | Formula 1 | Adam Cooper

Comentarii (1)

  • cum se imparte cascavalu cine decide mosu
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru