Ecclestone: "Am avut succes cu Brabham în F1 pentru că am trişat!"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 28.09.2011
Bernie Ecclestone a dezvăluit motivele pentru care Brabham a avut succes în Formula 1: echipa pe care o patrona a trişat fără să fie prinsă!

Brabham este una dintre cele mai cunoscute echipe din istoria Formulei 1, reuşind să câştige patru titluri mondiale la piloţi şi două titluri mondiale la constructori înainte de a se desfiinţa în 1992.

În anii '70 şi '80, echipa a fost patronată de Bernie Ecclestone, iar deţinătorul drepturilor comerciale ale Formulei 1 a dezvăluit ingredientele acestui succes. Britanicul susţine că, pe lângă echipa tehnică şi piloţii de valoare, nimeni nu şi-a dat seama că inginerii au trişat prin încălcarea regulamentului tehnic.

"Am avut oameni buni - ingineri buni, manageri şi piloţi. Dar atunci, pe vremea Brabham, am avut un avantaj semnificativ. Eram maeştrii trişatului şi nu am fost prinşi niciodată. Asta nu este posibil în zilele noastre. Astăzi totul ţine de cea mai bună interpretare a regulilor. Asta înseamnă să respecţi regulamentul, dar să gândeşti în afara lui, pentru că mecanismele sunt prea înguste pentru a-ţi asuma riscul (n.r - de a trişa)", a declarat el în cadrul unui interviu acordat site-ului oficial al FIA.

Ecclestone a atins şi subiectul Sebastian Vettel la Ferrari, însă de această dată britanicul a oferit un răspuns scurt şi amuzant.

"Ei bine, având în vedere situaţia de acum ar fi o metodă potrivită pentru a-l încetini", a precizat el.

Via | Formula 1

Comentarii (3)

  • Peste vreo 20 ani la fel o sa spuna si Horner.
    19 19
  • La fel ar trebui sa recunoasca si Schumacher + echipele unde a fost !! Fara "manarii" nu ar fi ajuns campion (a se vedea incidentele decisive cu Senna, Hill si Villeneuve), desi stie sa prepare foarte bine o masina.

    Asteptam sa recunoasca !
    14 21
  • @Gekko
    Se spune ca daca vrei sa stii cat de puternic este un om, e destul sa te uiti la dusmanii lui. Acum... vorba asta este de pe vremea samurailor, cand cei cu care erau in conflict avea onoare si verticalitate. Binenteles ca si Schumacher are numarul lui de dusmani, dar in mod evident nu este vorba de tine, esti atat de mic, asa ca mai bine tine-ti parerile de om frustrat pentru tine. Ma gandesc ca se poate generaliza pentru toti care stiu ( doar asa ) sa isi exprime parerea la adresa cuiva. ( nu preferinta ta ma supara, ci modul in care vorbesti de cel care a devenit simbolul Formulei 1 ).
    16 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru