Ecclestone: "Barcelona şi Valencia ar putea împărţi MP al Spaniei"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 25.07.2011
Bernie Ecclestone a confirmat că negociază posibilitatea ca circuitele de la Barcelona şi Valencia să găzduiască alternativ Marele Premiu al Spaniei începând din 2012.

Speculaţiile din presa internaţională potrivit cărora circuitul de la Barcelona este în pericol să piardă găzduirea Marelui Premiu al Spaniei au fost confirmate în mod public de Bernie Ecclestone.

Planul iniţial era ca etapă din Spania să revină exclusiv circuitului de la Valencia, care găzduieşte din 2008 Marele Premiu al Eropei, însă britanicul a dezvăluit că negociază un sistem de rotaţie între cele două circuite, similar cu cel adoptat de Nurburgring şi Hockenheim în Germania.

"În urmă cu două săptămâni se părea că Barcelona nu va mai avea nicio cursă, nu numai anul viitor. Însă negocierile de a alterna Barcelona şi Valencia au loc în continuare", a declarat Ecclestone pentru agenţia spaniolă de presă EFE.

Barcelona şi Valencia oferă două dintre cele mai puţin spectaculoase curse din Formula 1, însă decizia are la bază expansiunea calendarului în ţări din Asia şi Orientul Mijlociu, în condiţiile în care Statele Unite şi Rusia vor pătrunde în Marele Circ în următorii trei ani.

Dacă intenţiile vor deveni realitate, titulatura de Marele Premiu al Europei va dispărea din calendarul Formulei 1.

De asemenea, Ecclestone a confirmat planurile privind introducerea unei curse de Formula 1 pe circuitul Paul Ricard din Franţa, care să găzduiască etapele alternativ cu circuitul de la Spa-Francorchamps.

Via | GMM

Comentarii (1)

  • Mircea
    era si cazul. Nu mai este campionul spaniol de ceva vreme. MP al Europei nu mai are ca cauta in Spania.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru