Ecclestone: "Echipele mari vor avea cate 3 masini"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 26.01.2009
Bernie Ecclestone sustine ca echipele mari din Formula 1 vor alinia la start cate 3 monoposturi pentru a umple eventualele locuri lasate libere de Honda Racing.

Formula 1 ar putea alinia pe grila de start numai 18 masini in sezonul 2009, in cazul in care Honda nu va reusi sa vanda echipa unui investitor strategic.

Una dintre optiunile vehiculate la finalul anului trecut era aceea ca marile echipe sa concureze cu cate 3 masini, mai ales ca exista sanse minime ca alti constructori sa se implicie in curand in Marele Circ.

Initiatorul acestei idei este Bernie Ecclestone, seful F1, care crede ca aceasta noutate nu ar reprezenta o provocare foarte mare pentru constructori din punct de vedere logistic. "In principiu asta se va intampla. Daca producatorii pot furniza motoare altor echipe inseamna ca pot concura ei insisi cu cate 3 masini", a explicat Ecclestone pentru agentia de presa DPA.

Totusi, propunerea ar urma sa fie uitata in cazul in care Honda ar reusi sa vanda echipa inainte de inceperea noului sezon competitional. "Este mai bine sa avem 20 de masini pe grila, indiferent ca sunt in mana constructorilor sau a unor investitori privati", a mai precizat britanicul in varsta de 78 de ani.

Comentarii (11)

  • :)
    provocatoare ideea,,,si cine o sa fie cu 3 masini?..mclaren si ferrari nu?:)
    0 0
  • buna si nu buna
    mie mi se pare ok ideea ca echipele mari sa aiba 3 masini dar in acelasi timp mi se pare o aberatie ca a treia masina sa nu conteze nici in clasamentul pilotilor nici in al constructorilor.... pai al 3-lea pilot pentru ce mai concureaza... iar echipa ce interes ar mai avea sa suplimenteze a treia masina daca nu poate castiga nici un punct cu ea? daca vrea 3 masini intr-o echipa trebuie sa le acorduri drepturi egale la puncte tuturor celor 3 piloti din echipa....
    0 0
  • (ADY)
    Si punctele la a 3 masina unde se vor duce?? decat la piloti sau la amandoua??
    0 0
  • firicel zice...
    A 3-ia nu va puncta..doar sa fie..la numaratoare prin contract mos' bernie tre sa inceapa orice cursa pe grila de start cu minim 20 pilotii....care este 18 aqm:))
    0 0
  • ...
    O idee imbecila.
    0 0
  • alta idee
    ... pe cand o sa introduca si motociclete ?!?
    0 0
  • a 3 masina
    a treia masina a fiecarei echipe mari sa fie numita bernie racing si sa puncteze pentru el, iar a treia masina sa fie un ferrari, un mclaren si un bmw. asa bani ar ajunge direct la el.
    0 0
  • barnie
    forza bernie racing
    0 0
  • barnie
    forza bernie racing
    0 0
  • Dacian
    Iar pt atractivitated propun ca a 3a masina sa parcurga circuitul in sens invers decit restul. Nu ar fi rau nici daca ar aparea un TIR, un tractor, o caruta si o bicicleta. Asta ca sa fie pe circuit precum pe Valea Oltului. Hai sa ii propunem lu' Iantu o emisiune "Bernie spune lucruri trasnite"
    0 0
  • 3
    Pana la urma nu este o idee chiar rea avand in vedere faptul ca asta ar permite completarea grilei.
    Ar trebuii aplicata regula din anii 60-70 in care cea mai buna masina puncta in clasamentul consructorilor.
    Ideal ca un al 3-lea monopost sa fie vandut catre o echipa diferita si asta ar insemna ca echipele sa poate alinia si o singura echipa.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru