Ecclestone: "Ferrari este înfricoşată să ofere motoare pentru Red Bull"

de Daniel Popescu
Miercuri, 23.09.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bernie Ecclestone susţine că Ferrari este înfricoşată să ofere motoare pentru Red Bull de teamă că acest lucru va afecta performanţele propriei echipei.

Dacă Red Bull obţine un motor mai bun cu siguranţă vor fi mai competitivi, iar Marchionne este înfricoşat că îşi va supăra propria echipă.

Bernie Ecclestone
Red Bull Racing negociază semnarea unui parteneriat tehnic pentru motoare cu Ferrari începând din sezonul 2016, aceasta fiind unica soluţie pentru ca producătorul de băuturi energizante să rămână în Formula 1.

Ferrari nu a luat încă o decizie finală, întrucât un astfel de parteneriat ar ajuta Red Bull Racing să revină în lupta pentru titlurile mondiale. Bernie Ecclestone, deţinătorul drepturilor comerciale ale Formulei 1, considerţ că Sergio Marchionne, preşedintele Ferrari, este "înfricoşat" de perspectiva ca Ferrari să aibă de suferit din această cauză.

"Marchionne ar dori să facă asta pentru Formula 1, să facă din Red Bull o echipă competitivă, dar nu vrea să afecteze echipa pe care o conduce. Dacă Red Bull obţine un motor mai bun cu siguranţă vor fi mai competitivi, dar este înfricoşat că îşi va supăra propria echipă.

Depinde doar de Marchionne să se hotărască şi sunt sigur că se va rezolva în scurt timp într-un fel sau altul", a declarat britanicul pentru publicaţia Autosport.

Ecclestone crede că locul doi obţinut de Red Bull în Singapore va contribui la decizia finală a Scuderiei Ferrari, întrucât cursa a demonstrat de ce este capabilă echipa austriacă şi cu un motor slab.

"Performanţa Red Bull din Singapore nu a ajutat foarte mult. Ferrari se va întreba ce s-ar fi întâmplat dacă ar fi avut acelaşi motor. Ferrari sunt îngrijoraţi că Red Bull ar putea avea acelaşi motor, dar nu cred că ar trebui să reprezinte o problemă, pentru că Singapore este o cursă a piloţilor şi, dacă ar fi avut 40 de cai putere în plus, nu ar fi făcut diferenţa", a adăugat el.

Via Autosport

Comentarii (10)

  • Cum dreaq??? Eu am crezut până acum ca vettel este un pilot slab...cum să câștige o cursă în care pilotul contează cel mai mult??? E revoltător....e blat....
    10 3
  • serban
    De ce nu le faci tu motoare superperformante la 12 mil./ sezon, adică moca Bernie, dacă tot îi iubești așa de tare și i-ai cocoloșit de când au intrat în F1 ? Sau tu nu știi decât să bagi bățul prin gard ? Păi foarte bine au explicat cei de la Mercedes, care au spus că livrarea de motoare la asemenea preț nu are nici măcar justificare comercială, se lucrează în pierdere !
    14 2
  • @Serbane, esti mult mai ... decat prevede legea, mult de tot.......
    4 9
  • Este si normal ca e infricosata, de parca Mercedes nu ar fi.
    2 0
  • serban
    @... "Replica" asta a ta te încadrează perfect în legea de care vorbești, mai ales ca ea a fost gândită cu foarte, foarte mare larghețe, prevăzând și situația în care se uită poarta deschisă. Ești din Caracal cumva ?
    5 5
  • @Bernie
    La gara cu tine, mos imbecil!

    Forza Ferrari!
    12 3
  • cum adica ce s-ar fi intamplat in Singapore daca Red Bull ar fi avut un motor la fel de performant ca Ferrari? simplu... Ricciardo l-ar fi papat cu fulgi cu tot pe Vettel... deja vu de altfel... ati uitat cam repede sezonul trecut cand au fost coechipieri

    PS deci daca Red Bull jucau inteligent si isi sabotau singuri cursa din Singapore acum semnau sigur ca Ferrari pentru motoare... insa vazand italienii cat de buni au fost cu motorul Renault au ramas pe ganduri (mai ales existand banuiala ca Red Bull are cel mai bun sasiu...)
    2 6
  • Fosila asta umblatoare de cand o stiu a ... circulat pe contrasens!!
    1 1
  • vetel nu e un pilot slab. Asa au lansat ideea fanii lui alonso ca sa mai dreaga busuiocul pentru repetatele esecuri. E mai bun decat Alonso dar nu e cel mai bun pentru ca Riccioardo e mai bun decat el
    3 3
  • Singaporezul
    Ca pilot Ricci e mai bun, a demonstrat ,dar nu la Singapore unde Vettel la batut in 2014.Mi-ar placea sa vina la Ferrari,sa mai vedem un meci.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru