Ecclestone: "Formula 1 are nevoie de numai 10 echipe"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 28.07.2010
Bernie Ecclestone susţine că Formula 1 ar trebui să aibă numai 10 echipe şi avertizează că două echipe ar putea să se retragă înainte de finalul sezonului.

Bernie Ecclestone, deţinătorul drepturilor comericale ale competiţiei, a făcut un nou apel la adresa sănătăţii financiare a Formulei 1, avertizând ca lipsa contractelor de sponsorizare ar putea crea probleme chiar în acest sezon.

Afirmaţiile sale vin la numai câteva zile după ce Renault a cerut plata în avans a drepturilor TV pentru acest sezon, iar britanicul în vârstă de 79 de ani crede că două echipe sunt în pericol să nu încheie actualul sezon.

"Povestea cu Renault a fost că acţionarii nu au vrut să ia bani de la o altă companie din grup pentru că asta ar fi necesitat reunirea consiliului de conducere. Dar nu le-am dat niciodată bani, iar ei trecut de criză şi totul este bine.  Dar nu aş fi surprins dacă una sau două echipe nu ar ajunge la sfârşitul sezonului. Cred că sunt două echipe care nu ar trebui să fie aici", a declarat el.

În acest context, Ecclestone consideră că în Formula 1 ar trebui să existe doar 10 echipe, aşa cum a fost în sezonul precedent, întrucât cele trei noi echipe debutante în acest an nu au adus niciun fel de valoare pentru competiţie.

"Tot ce vrem este să avem 10 echipe.

Lotus este un nume bun şi nu aş vrea să-i pierd. Dar în general în acest an au existat pagube pentru că ne-a costat bani să ţinem aici aceste echipe care se chinuie. Ne-a costat foarte mult să plătim pentru că ele să concureze şi nu ne-au oferit nicio valoare. Dacă aceste echipe nu ar mai apărea la curse nu cred că vor fi mai puţini spectatori, că televizoarele vor fi oprite sau că ziarele nu vor mai scrie, nu-i aşa?", a mai precizat Ecclestone.

Chiar dacă Ecclestone a refuzat să dea nume specifice, cele două echipe la care face referire sunt Hispania Racing şi Virgin Racing.

Se vehiculează că Hsipania este echipa cu cele mai mari probleme financiare, acesta fiind şi motivul pentru care l-a nominalizat pe Sakon Yamamoto ca pilot în ultimele trei curse, pentru că japonezul poate aduce bani prin sponsorizări. Pe de altă parte, Virgin Racing a înregistrat rezultate modeste în acest sezon şi şi-a bazat dezvoltarea monopostului exclusiv pe tehnologia CFD.

Via | AutoMoto365

Comentarii (1)

  • rayn380
    Bernie
    Mosul asta chiar este senil....Pana mai acum zicea ca trebuie sa fie neaparat 13 echipe aliniate pe grila de start. Acum, cand si-a dat seama ca acesti noi trei veniti sunt tinte mobile pe pista pentru echipele cu traditie si ca au facut mai mult rau decat bine, prin aducerea acestora in regina sportului cu motor, F1...Sa le trimita in GP2, acolo unde pot concura de altfel, nicidecum aici in F1 unde au stirbit imaginea acestui sport, mai mult sau mai putin....Pacat ca n-a avut aceasta luciditate si anul trecut cand deschis campania pentru inscrierea noilor echipe...Dar cred ca se gandea ca va scoate si mai multi bani daca va mai aduce inca 3 3chipe, ceea ce se pare ca a fost mai mult pagubos pentru el, decat profitabil asa cum considera el in acele momente de inceput. In F1 trebuie incurajati sa concureze atat echipele cu traditie cat si marii constructori de autovehicule. Pacat de Toyota, Honda si BMW, chiar imi pare rau ca s-au retras. Ar trebui ajutati sa revina in F1, atat acestia precum si altii mari, cum ar fi grupul VW, care au bani si pot dezvolta un monopost de F1, au resurse, nu se cramponeaza in nus ce japonez care daca are bani, ii poate inlocui oricand pe pilotii titulari ai unei echipe, doar de dragul ca echipa are nevoie de bani sa concureze in F1. Acest sport nu este pentru saraci din pacate, trebuie sa ai resurse sa poti concura cat de cat la un nivel inalt.....
    7 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru