Ecclestone: "Formula 1 nu are nevoie de Acordul Concorde"

de Daniel Popescu
Luni, 28.01.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bernie Ecclestone susţine că Formula 1 nu are nevoie de un contract precum Acordul Concorde, după ce negocierile cu FIA pentru semnarea unei noi înţelegeri au eşuat.

Cu mai puţin de două luni înainte de startul noului sezon, Formula 1 nu are încă un Acord Concorde valabil pentru 2013, în ciuda asigurărilor date anterior de Bernie Ecclestone că înţelegerea va fi semnată în timp util.

Contractul este esenţial pentru Formula 1, întrucât obligă echipele să concureze pentru o anumită perioadă, stabileşte sumele de bani care revin echipelor din drepturile TV şi determină regulamentul tehnic şi sportiv. Cu toate acestea, Ecclestone afirmă că nu mai este nevoie de semnarea unui nou acord, întrucât a semnat deja înţelegeri financiare individuale cu fiecare echipă, astfel că singura incertitudine a rămas stabilirea regulamentului.

"Nu avem nevoie de semnarea Acordului Concorde. Pentru mine nu contează dacă avem sau nu un Acord Concorde. Acordul Concorde este alcătuit din două secţiuni. Am rezolvat deja secţiunea financiară cu echipele, aşa că mai este doar chestiunea regulamentelor care se schimbă tot timpul. Rămâne de văzut cum vom schimba regulamentul", a declarat el pentru ESPNF1.

Urmareste Automarket
Ecclestone a a sugerat astfel că negocierile pentru semnarea noului Acord Concorde au eşuat din cauza FIA, forul care stabileşte regulamentul tehnic şi sportiv.
În absenţa unui Acord Concorde, echipele nu vor mai avea practic niciun cuvânt de spus în privinţa schimbărilor de regulament, întrucât FIA va avea libertatea de a modifica regulile conform propriilor dorinţe atât timp cât Formula 1 este o competiţie afiliată forului mondial.

"Ce afectează echipele mai mult decât orice altceva este regulamentul tehnic. Regulamentul tehnic le-ar putea scoate din afacere", a adăugat Ecclestone, referindu-se la costurile de 15-20 de milioane de euro anual estimate pentru noile motoare V6 de 1.6 litri care vor fi introduse în Formula 1 începând de anul viitor.

Via ESPNF1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru