Ecclestone: "Formula 1 trebuie să aibă doar 10 echipe"

de Daniel Popescu
Joi, 13.12.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bernie Ecclestone nu este îngrijorat de închiderea HRT şi afirmă că Formula 1 ar trebui să aibă doar 10 echipe.

Formula 1 va avea anul viitor doar 11 echipe, după ce HRT şi-a închis porţile imediat după ultima cursa a sezonului recent încheiat.

Acest lucru nu îl îngrijorează însă pe Bernie Ecclestone, care s-a opus intrării în competiţie a celor de la Caterham, Marussia şi HRT în 2010 şi afirma că în Marele Circ ar trebui să existe doar 10 echipe.

"Aş prefera să avem 10 echipe. Niciodată nu am vrut 12. Singurul motiv este că 10 echipe sunt mai uşor de gestionat pentru promoteri şi pentru transport. Ar fi mai bine să avem 10, atât timp cât nu îi pierdem pe cei de la Ferrari", a declarat britanicul pentru agenţia de presă Reuters.

Urmareste Automarket
Ecclestone a vorbit şi despre situaţia Marelui Premiu al Turciei, singurul care mai poate înlocui cursa americană de la New jersey pentru ca anul viitor calendarul să aibă tot 20 de curse.
Britanicul afirmă însă că nu a primit încă un răspuns oficial din partea turcilor. "Nu ştiu ce se va întâmpla. Aştept un răspuns din partea lor", a adăugat el.

Guvernul turc a anunţat recent că refuză să finanţeze un Mare Premiu al Turciei, motiv pentru care Ecclestone a admis că sezonul 2013 va avea cel mai probabil doar 19 curse.

Via Reuters

Comentarii (2)

  • Nu conteaza numarul echipelor ci cat de competitive sint. Anul asta au contat doar RBR,McLaren,Ferrari,Lotus iar Sauber, Force India si Williams doar in unele curse. Mi-e greu sa mai pun in lista asta si Mercedes care au dezamagit din nou.
    Echipe ca si Toro Rosso,Caterham,Marussia si HRT au fost din cu totul alta categorie. Fara ele nu se schimba nimic, pur si simplu nu conteaza in campionat.
    Deci au fost patru echipe care au concurat intre ele si inca trei care au mai reusit cate ceva sporadic.
    Daca ar fi zece echipe cat de cat apropiate ca si valoare ar fi cu totul altceva.
    E interesanta afirmatia asta "Ar fi mai bine să avem 10, atât timp cât nu îi pierdem pe cei de la Ferrari". Ce ascunde oare ?
    9 4
  • Nu ascunde nimic, pur si simplu inlatura din start o posibila speculatie la care s-ar fi aruncat diversi jurnalisti care citesc printre randuri (dar citesc probabil de jos in sus).
    Si echipele din coada clasamentului au rostul lor:
    -cine a vazut MotoGp anul asta n-a ramas asa cu un sentiment amar cand a vazut doar vreo 15 motoare la start? nu era grila cam goala?
    -daca se retrage vreo echipa din aia multi, mai raman destule cu care sa te joci
    -cu cat sunt mai multi, cu atat echipele pot santaja mai putin conducerea FIA amenintand ca pleaca...
    -cu cat mai multe echipe, cu atat mai multe locuri si sanse pentru piloti a se afirma.
    Mie unul mi-a placut F1 si datorita diversitatii. Fiecare avea motorul lui ,masina lui, nici o masina nu semana cu alta. Acuma vad ca sunt din ce in ce mai standardizati, treaba asta s-ar vedea si mai mult pe masura ce ar disparea echipe. Daca se merge spre o competitie monomarca, atunci sa se spuna asta, si-mi indrept atentia catre DTM sau mai stiu eu ce...
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru