TOGG prezintă primul SUV electric construit în Turcia. Autonomie de 500 de kilometri

de Tiberiu Safta
Marti, 08.11.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania turcă TOGG a publicat imagini oficiale cu primul SUV electric construit în Turcia. Prototipul noului model promite o autonomie de până la 500 de kilometri, iar debutul comercial este programat pentru martie 2023.

Start-up-ul turcesc TOGG a prezentat oficial primul său SUV electric și, totodată, primul SUV cu zero emisii construit în Turcia. Noul model se află în stadiul de prototip și nu are, pentru moment, un nume. Cu toate acestea, constructorul turc ne-a oferit câteva detalii despre viitorul model de serie.

Noul model va fi încadrat în segmentul SUV-urilor compacte, ceea ce înseamnă că SUV-ul din Turcia va fi un viitor rival pentru modele precum BMW iX3. TOGG a dezvăluit că noul model va fi disponibil în versiuni cu un singur motor sau cu două motoare electrice. De asemenea, vor fi disponibile și două opțiuni cu privire la capacitatea bateriei.

În funcție de bateria aleasă, noul SUV promite o autonomie de până la 300 de kilometri, respectiv 500 de kilometri în regim WLTP. Deocamdată, TOGG nu a dezvăluit detalii despre puterea propulsoarelor sau informații cu privire la timpii de încărcare.

Primul SUV electric din Turcia va debuta în martie 2023. Înainte de lansarea oficială pe piață, TOGG va deschide pre-comenzile pentru noul model în februarie.

În primul an de producție, constructorul se așteaptă ca numărul de mașini produse să fie cuprins între 17.000 și 18.000. Mai mult, TOGG dorește să construiască peste un milion de mașini până în 2030.

Noul model va putea fi cumpărat doar prin aplicația online TOGG Care, iar clienții vor putea testa mașina în cadrul unor locații speciale, numite "puncte de experiență."

Pe lângă noul SUV, compania din Turcia va lansa și o berlină compactă în 2025. Aceasta va fi urmată de un coupe compact în 2026, iar un SUV mai mic, încadrat în segmentul B, va fi lansat în 2027. Toate aceste modele vor fi electrice.

via TOGG

Comentarii (2)

  • Un design ceva mai european comparativ cu mărcile chinezești, dar parcă grila aia frontală prea aduce a Skoda.
    4 1
  • Bravo, să fie concurenţă...
    Doar aşa vor scădea preţurile
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru