Ecclestone: "Marussia şi HRT ar trebui să folosească monoposturi Red Bull şi McLaren"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 07.03.2012
Bernie Ecclestone susţine că echipele mici precum Marussia şi HRT ar trebui să utilizeze monoposturi Red Bull şi McLaren din 2011 până când vor fi capabile să obţină performanţe.

Expansiunea grilei de start a Formulei 1 de la 10 la 12 echipe petrecută în 2010 a mărit considerabil diferenţa dintre echipele de top şi echipele mici, iar situaţia tinde să continue şi în acest an.

Deşi se află în pragul celui de-al treilea sezon în Formula 1, Marussia şi HRT nu au fost capabile să participe la nicio sesiune de teste şi se anticipează că vor rămâne din nou la mare distanţă de plutonul de mijloc, urmând să provoace dureri de cap pentru piloţii de top în timpul curselor. Soluţia pe care o vede Bernie Ecclestone, deţinătorul drepturilor comerciale, la această problemă este ca cele două echipe să folosească timp de trei ani monoposturi din 2011 ale echipelor de top precum Red Bull şi McLaren, cu scopul de a le ajuta să obţină performanţe mai bune.

"Ceea ce am propus este, poate, ca unele echipele din spatele grilei de start să poată utiliza un monopost de anul trecut al unui constructor. Prin urmare, una dintre echipele pe care le-ai menţionat (n.r - HRT şi Marussia) ar putea utiliza monopostul McLaren de anul trecut, sau monopostul Red Bull de anul trecut, timp de trei ani, până când se adună şi pot deveni constructor", a declarat britanicul pentru postul britanic de televiziune SkySports.

Ideea lui Ecclestone este departe de a fi una nouă, întrucât Luca di Montezemolo, preşedintele Ferrari, a propus de mai mult timp ca echipele de top să furnizeze un al treilea monopost pentru echipele din spatele plutonului.

Ecclestone îşi explică această idee prin faptul că nu echipele mari sunt cele care ar trebui să se adapteze la posibilităţile echipelor mici, ci acestea din urmă trebuie să facă tot posibilul să obţină rezultate decente.

"Ideea este că nu trebuie să reduci costurile pentru a te potrivi oamenilor care nu-şi permit să cheltuiască la fel de mult ca echipele mari.

Trebuie să te asiguri că regulamentul este de aşa natură încât nu le răneşti", a adăugat el.

Via | SkySports

Comentarii (3)

  • hahaha
    E senil mosulica...cum dracu sa foloseasca monopostul de anul trecut al red bull sau mclaren....pai atunci campioni in 2012 o sa fie marussia sau hispania:)))) in contextul in care monoposturile din 2012 sunt mai lente decat cele din 2011...asta sa scrantit de tot!!
    7 1
  • @cadydesign
    imi place ultima propozitie :))))
    4 0
  • formula1
    si uite asa incet si sigur o sa incetez a mai urmari formula1
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru