Ecclestone: "Noul sistem va fi aplicat din 2010"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 23.03.2009
Bernie Ecclestone este convins ca regula prin care campion mondial va fi desemnat pilotul care va obtine cele mai multe victorii va fi implementata in sezonul 2010.

FIA a fost nevoita sa renunte la aplicarea noii reguli in sezonul 2009, dupa ce echipele de Formula 1 s-au declarat impotriva acesteia prin intermediul unui comunicat de presa.

Totusi, Bernie Ecclestone, detinatorul drepturilor comerciale si cel care a propus o varianta similara de regulament, crede ca sistemul va fi aplicat incepand de anul viitor.

"Sistemul va fi introdus anul viitor. Va fi sprijinit de FIA si va fi conform regulamentului. Asa ca atunci cand vom intra in campionat asa va fi regulamentul", a declarat britanicul in varsta de 78 de ani pentru BBC Radio 5 Live.

Afirmatiile sale sunt intarite de faptul ca FIA nu are nevoie de acordul echipelor pentru a impune o noua regula pentru sezonul 2010. Desi sistemul a fost primit cu reticenta de peste jumatate dintre piloti, Ecclestone este convins ca spectacolul va fi imbunatatit.

"Este logic, cand te duci la atletism nu te uiti la cel care termina pe locul 2, ci la invingator. In cele mai multe sporturi ne uitam la castigator.

Pentru a face schimbari cand inscrierile intr-un sezon s-au incheiat trebuie sa ai acordul unanim al participantilor. Se pare ca unora dintre echipe nu le place ideea. Intreaga idee nu avea nimic de-a face cu castigarea campionatului, ci pentru a determina oamenii sa piloteze pentru victorie, nu pentru locurile 2 sau 3 pentru a colecta puncte".

Pe de alta parte, Ecclestone spera ca noua limita maxima de buget impusa de FIA pentru sezonul 2010, 30 de milioane de lire sterline, va conduce la aparitia mai multor echipe in competitie. "Sper sa avem 26 de masini, asa cum a fost candva. Cred ca unul dintre producatorii de motoare are deja patru comenzi. Singurul lucru care ma deranjeaza este ca vom fi nevoitui sa impunem pre-calificari", a incheiat el.

Via | Autosport

Comentarii (4)

  • intrebare
    Imi cer scuze de la inceput daca deranjez pe cineva cu intrebarea mea. As vrea sa ma lamuriti si pe mine cu stirile din sectiunea de f1. Cele fara punctaj pt F1 Champ sunt trecute la Stiri F1 iar cele cele care puncteaza sunt trecute in sectiunea Flux F1 Champ dar daca ma uit la stirile de azi si ieri nu sunt decat doua randuri din fiecare stire. Asa apar la aceasta sectiune sau vor fi updatate. Va multumesc.
    0 0
  • @froadi
    Cele mai importante stiri ale zilei vor fi updatate ulterior si in cadrul sectiunii Flux F1 Champ. Dupa ce sunt updatate, stirile respective apar atat in sectiunea Flux F1 Champ, cat si in sectiunea Stiri F1.
    0 0
  • multumesc
    multumesc mult
    0 0
  • :|
    ce cretin...sper sa moara pana atunci
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru