Ecclestone propune ca echipele de top să stabilească regulamentul tehnic

de Daniel Popescu
Sambata, 07.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bernie Ecclestone propune ca regulamentul tehnic să fie stabilit de echipele de top şi să nu mai fie influenţat de FIA.

Esential 5 este numarul echipelor care, in opinia lui Bernie Ecclestone, ar trebui sa decida regulamentul tehnic al Formulei 1
Stabilirea regulamentului tehnic al Formulei 1 reprezintă un proces complex desfăşurat în mai multe etape distincte. După ce echipele fac propuneri cu privire la regulamentul tehnic, acestea sunt analizate de Technical Working Group, aprobate de Comisia Formulei 1 şi intră în vigoare doar după acordul final al Consiliului Mondial.

Toate cele trei organisme sunt afiliate Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA), care are astfel un cuvânt greu de spus în trasarea regulamentului. Bernie Ecclestone, reprezentatului deţinătorului drepturilor comericale ale competiţiei, consideră însă că regulamentul tehnic ar trebui decis de echipele de top din Formula 1.

"Ce trebuie să mai facem este să analizăm cum sunt făcute regulile. Echipele ar trebui să facă asta, dar nu chiar toate echipele.

Echipele sunt cele care vin cu banii, nu FIA. Ar trebui ca echipele tradiţionale care sunt aici pe termen lung -  Ferrari, McLaren, Red Bull, Mercedes şi poate Williams prin prisma istoriei - să decidă ce vor să facă", a declarat britanicul în vârstă de 82 de ani pentru publicaţia Daily Mail.

Declaraţiile sale vin în contextul în care Ecclestone, FIA şi echipele trebuie să semneze noul Acord Concorde pentru perioada 2013-2020. Britanicul insistă că în acest moment toate cele 12 echipele au ajuns la un acord final privind termenii noului contract, ultimele detalii minore urmând să fie stabilite de avocaţi.

"Există un acord total. Mai trebuie doar să vorbim cu avocaţii, care ne întreabă de ce am folosit un cuvânt în locul altuia. Sunt lucruri tipice avocaţilor, dar totul este bine. Acordul Concorde este realizat din punct de vedere comercial", a mai precizat el.

Via Daily Mail

Comentarii (3)

  • Ar fi foarte bine asa:)
    2 0
  • Vasile
    In sfarsit o propunere care are sens din partea lui Bernie care, parerea mea, pana acum ne-a cam chinuit cu propuneri fanteziste, cel putin. Totusi, ca sa nu-si iasa din mana si sa ramana cat de cat consecvent cu vechiul mod in care facea el propuneri, sugereaza ca doar anumite echipe ca contribuie la redactarea regulamentului tehnic si nu toate ca, vorba aceea, vrem egalitate dar nu pentru catei....
    In fine, ceea ce vreau sa spun este ca mi se pare foarte buna ideea ca echipele sa fie cele care stabilesc regulamentul tehnic dar pentru a acorda sanse (cat de cat) egale tuturor (sau, mai de graba, sa nu existe speculatii ca Bernie favorizeaza echipele de top pentru ca am fi naivi daca am crede ca echipele sunt egale), trebuie incluse toate echipele, nu doar cele de top.
    3 0
  • O idee buna dar cu conditia ca primele 5 ecipe din clasament sa faca regulamentul tehnic pentru anul viitor.Asa macar de fatada mai este egalitate .
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru