Ecclestone refuză revenirea Franţei în calendarul Formulei 1

de Daniel Popescu
Luni, 26.05.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bernie Ecclestone a dezvăluit că nu este interesat de o revenire a Franţei în calendarul Formulei 1, în ciuda dorinţei oficialilor de la Magny Cours.

Au bătut la uşa mea, dar nu cred că putem face ceva.

Bernie Ecclestone
Presa internaţională a relatat săptămâna trecută că reprezentanţii circuitului de la Magny Cours au iniţiat o serie de negocieri cu Bernie Ecclestone pentru revenirea Marelui Premiu al Franţei în calendarul competiţional.

La vremea respectivă, Serge Saulnier, fostul şef al circuitului, afirma că are nevoie de acordul anumitor persoane pentru ca planurile să devină realitate, eventual chiar din sezonul 2015.

Cu ocazia Marelui Premiu al statului Monaco, Ecclestone a confirmat că a fost abordat de francezi, însă susţine că nu este interesat de o revenire a Franţei în campionat. "Nu. Au bătut la uşa mea, dar nu cred că putem face ceva", a declarat el.

Esential 2015 este anul in care va debuta Azerbaidjan in calendarul Formulei 1
Ecclestone nu a intrat în detalii despre motivele pentru care a refuzat din start posibila revenire a Franţei, însă cel mai probabil britanicul consideră că circuitul de la Magny Cours nu îşi poate permite să plătească taxa de participare.

Pe de altă parte, calendarul Formulei 1 este deja aglomerat, în condiţiile în care Ecclestone a semnat deja un contract ferm cu Azerbaidjan, care va găzdui Marele Premiu al Europei începând de anul viitor.

Potrivit unor informaţii neoficiale, cursa din capitala Baku se va desfăşura pe un circuit stradal care va avea în comun cu pista care a găzduit recent curse de turisme numai linia de start-sosire. Configuraţia finală nu a fost însă stabilită.

Via Motorsport

Comentarii (7)

  • andrey_1293
    Normal ca nu se poate face nimic, atata timp cat cere niste sume colosale si in plus e fixat pe popularizarea F1 in Asia. Alaturi de Imola, Magny Cours il regret cel mai mult ca a disparut din calendar. Decat Korea/India/Rusia prefer oricand un circuit din Europa. Dar pentru fosila asta conteaza mult banii care ii primeste, nu ce spectacol poate oferi respectivul circuit. Poate vine unu mai deschis la minte, si aduce F1 la forma la care era in trecut :D
    18 0
  • andrey_1293
    Si chiar daca ar baga in calendar Franta, Paul Ricard (circuitu' lu' Bernie) cred ca are mai mari sanse decat Magny Cours. Pe vremea cand era in calendar, la circuitul asta se puneau probleme de infrastructura, era mai dificil de ajuns iar facilitatile erau insuficiente.
    3 1
  • Bernie, sper sa bata si mascatii la usa ta si sa nu poti face nimic. :D
    12 2
  • ildottore
    urat. magny-cours un circuit superb. sa revina si buenos aires,a adelaide, estoril, jerez de la frontera, a1 ring etc. pacat ca se prefera asia si se neglijeaza europa. circuite faine in europa nu panaramele asiatice. dar vb lu andrey_1293: banu vorbeste.
    4 0
  • Test Driver 01
    Azerbaijan asta are un circuit execrabil intr-o tara execrabila pentru ca Formula 1 este in cel mai bun caz un sport interzis looool, de cultura lor relioasa, una foarte inapoiata de altfel. Au numai oieri pe acolo, cultiva opium si nu au auzit de scoli sau cultura si dar au un circuit la care vin vreo 100 de spectatori, smecheri rau. Noroc ca au petrol altfel erau in epoca de piatra si acuma.. ah de fapt sunt tot pe acolo. Va recomand o vizita, o sa va speriati de ce vedeti pe acolo. Sa vedeti cum arata si Afganistanul... zici ca sunt si aia inca in epoca de piatra.
    10 1
  • ce tupeu ordinar pe bernie asta,sa ia o asa decizie fara sa le ceara voie astora trei de mai sus...
    6 8
  • Marius
    O sa iti cerem tie voie danoe.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru