Ecclestone renunţă la planul pentru al treilea monopost

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 14.06.2012
Bernie Ecclestone a renunţat la ideea ca echipele mici să împrumute monoposturi de la constructori după criticile vehemente ale celor de la Sauber şi Force India.

Bernie Ecclestone a intenţionat să introducă în noul Acord Concorde un regulament potrivit căruia echipele mici au dreptul de a cumpăra un monopost din urmă cu un an de la unul dintre  constructorii prezenţi în Formula 1, scopul oficial fiind reducerea costurilor.

Ferrari a fost cel mai aprig susţinător al acestei propuneri, iar cei de la Red Bull erau de asemenea de acord cu o astfel de strategie.

Totuşi, publicaţia germană Auto Motor und Sport susţine că Ecclestone a renunţat în cele din urmă la acest plan, după ce Sauber şi Force India s-au declarat împotrivă şi au ameninţat cu contestarea deciziei la Uniunea Europeană. "Nu va fi posibil în modul în care îmi imaginez eu. Voi voi oferi detalii în curând", a fost răspunsul simplu al britanicului.

Potrivit planului lui Ecclestone, Ferrari, Red Bull Racing, McLaren, Mercedes, Lotus şi Williams urmau să fie consdierati constructori, în timp ce Sauber, Force India, Toro Rosso, Marussia, Caterham şi HRT ar fi fost nevoite să cumpere un monopost de la unul dintre constructori.

Presa internaţională a speculat însă că planul avea două deficienţe majore: unii dintre constructori ar fi putut decide să se retragă din Formula 1 şi să rămână doar cu monopostul oferit unei echipe mici, în timp ce echipele mici ar fi obţinut rezultate semnificativ mai bune cu monoposturile constructorilor decât cu propriile maşini.

Cea mai afectată echipă ar fi fost Sauber, care deţine în localitatea elveţiană Hinwil una dintre cele mai bune fabrici din Formula 1.

Via | GMM

Comentarii (1)

  • jerryS
    are pitici pe creier omul astaaaa sau ce?
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru