Ecclestone solicită renunţarea la motoarele V6 de 1.6 litri

de Daniel Popescu
Luni, 01.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bernie Ecclestone susţine că introducerea motoarelor V6 de 1.6 litri ar trebui amânată cu el puţin doi ani din cauza faptului că "sună teribil". "Inclusiv Ferrari este de aceeaşi părere", afirmă el.

Bernie Ecclestone a lansat un nou apel pentru renunţarea la motoarele turbo V6 de 1.6 litri, care ar trebui să fie utilizate în Formula 1 începând din sezonul 2014.

La capătul unei vizite efectuate la fabrica Ferrari de la Maranello, deţinătorul drepturilor comerciale afirmă că noile motoare au un "sunet teribil", element care are potenţialul de a îndepărta fanii de Formula 1. În plus, el afirmă că inclusiv Luca di Montezemolo, preşedintele Ferrari, îi împărtăşeşte această opinie.

Urmareste Automarket
"Am ascultat sunetul motoarelor la Maranello, atât cel al noului motor, cât şi cel al vechiului motor, şi până şi Montezemolo a spus că sună teribil şi că nu-i place.
Jean Todt (n.r - preşedintele FIA) va renunţa la ele. Cred că şi Montezemolo spune că ar trebui să amânăm cu doi sau trei ani. Cred că este bine să renunţăm la ele şi să rămânem cu ce avem, pentru că este mai ieftin decât cel nou. Probabil că ar fi 30% din preţul celui noi. Dau vina pe FIA pentru aceste specificaţii tâmpite pentru motor. Nu este vina lui Todt, pentru că Max Mosley (n.r - fostul preşedinte al FIA) a început acest motor"
, a declarat el pentru publicaţia The Hindustan Times.

Solicitarea lui Ecclestone are însă şanse mici să fie pusă în practică, întrucât Ferrari, Renault şi Mercedes au început deja dezvoltarea noilor motoare V6 de 1.6 litri şi au cheltuit sume importante de ordinul zecilor de milioane de euro.

Via GPUpdate

Comentarii (1)

  • nikipercea
    sa si le bege in fund motoarele de 1.6
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru