Ecclestone: "Sunt bucuros să renunţ la Marele Premiu al Australiei"

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 28.01.2011
Bernie Ecclestone susţine că nu are nimic împotrivă ca Marele Premiu al Australiei să fie eliminat din calendar, dacă autorităţile din Melbourne doresc acest lucru.

Marele Premiu al Australiei riscă să fie exclus din calendarul competiţional al Formulei 1 după 2015 din cauza costurilor estimate la 70 de milioane de euro pe care Melbourne trebuie să le suporte din bugetul de stat.

Informaţia a fost dezvăluită recent de Robert Doyle, primarul oraşului Melbourne, care a avertizat că nu poate suporta costuri atât de ridicate. Replica lui Bernie Ecclestone, deţinătorul drepturilor comerciale, nu s-a lăsat prea mult timp aşteptată şi, în stlul său caracteristic, acesta şi-a manifestat bucuria de a discuta cu oficialii Marelui Premiu al Australiei despre acest subiect.

"Dacă primarul crede că sunt slab, probabil că sunt capabil să îl ajut şi să-i demonstrez asta. Dacă nu este mulţumit de evenimentul din Australia, dacă vrea să anuleze contractul, vom fi bucuroşi să vorbim cu el despre asta. Dacă vrea să înceteze să mai aibă evenimentul la Melbourne, sunt bucuros să discut asta cu el. Avem un contract, iar noi nu rupem contractele.

Noi întotdeauna am fost bucuroşi pentru că am crezut întotdeauna că avem un mare sprijin la Melbourne. Singura problemă este că primarul are îndoieli", a declarat el pentru postul de radio australian 3AW.

Marele Premiu al Australiei a înregistrat pierderi de câteva zeci de milioane de euro în ultimii ani, iar viablitatea sa financiară a devenit o problemă pentru statul Victoria. Ecclestone nu este îngrijorată de potenţială eliminare a cursei din calendar, întrucât numeroase alte ţări doresc să pătrundă în Marele Circ.

Via | Autosport

Comentarii (22)

  • Schumy fan 4 ever
    Ecclestone esti un mare BOU. Cum poti sa spui asa ceva despre un circuit care ti-a adus atatia bani in visterie?
    Chiar nu inteleg gandirea mosneagului asta senil.
    ANIHILEAZA tot spectacolul din F1!
    13 8
  • Australia & Bernie
    Australia este un mare consumator de Formula 1... pacat ca se va ajunge aici...

    Totusi, pe langa acest lucru, mie mi se pare RIDICOL DE-A DREPTUL faptul ca o persoana, Ecclestone, conduce destinele acestui sport si, mai presus de asta, el castiga 75% din toate drepturile comerciale iar echipele castiga restul de 25%... Probabil ca echipele isi merita soarta daca nu reusesc sa se alieze impotriva lui. Daca se doreste cu adevarat reducerea costurilor in F1, eliminarea lui Ecclestone ar fi cel mai mare pas!
    12 5
  • Mavric
    @michael_schumacher
    Daca asta e un bou atunci tu ce esti, cel care tot il lauda si-l scuza pe Schumy din cap pana-n picioare. Aaaa, gata stiu: un "stim noi ce" desprins de realitate precum polii opusi ai unui magnet, care pretinde ca revenirea lui e exceptionala cand vazand ca daca-i mai pui 2pcte coechipierului sau conational cu atata lipsa de experienta in comparatie cu Schumy ar avea un punctaj de 2x mai mult decat septuplu campion mondial, acesta scuzandu-se ba ca-i monopostul de vina, ba ca simulatorul nu e bun, ba ca are rau de simulator dar pe circuit cand e supus unor forte chiar si de 4G se simpte bine, ba ca nu petrece multe ore-n simulator precum coechipierul sau... la fel cum se intreba un alt comentator de pe acest site ma intreb si eu: ce scuze mai poate inventa omuletul asta? Hai ca-n felul asta ii descoperim si gradul de ingeniozitate :))
    7 13
  • @michael_schumacher
    Gunoaiele care nu valoreaza 2 bani se ignora din start...
    8 5
  • Mavric
    @vw-tr
    De saptamani bune imi tot zici ca ma ignori dar n-o faci :)) Reprezinta o munca costisitoare, nu-i asa? Sau iti lipseste cuvantul de onoare? :))
    6 9
  • @Mavric
    am mai intrat saptamana trevuta pe site,am mai citit o stire,un comentariu si am vazut comentariile tale de-a dreptul jignitoare si nelalocul lor si m-am abtinut sa fac si eu vreunul.Azi intru iar , citesc o stire,dar la comentarii...surpriza!!!Aceleasi jigniri venite din partea unui individ care se pare ca nu are nimic de-a face cu F1 ci nu are ce face si intra pe unde poate ca sa jigneasca in stanga si-n dreapta,doar-doar l-o baga cineva in seama.
    Nu cred ca ai nimerit siteul care trebuie,aici se discuta despre FORMULA 1!!!
    Cu tot respectul,dar incearca sa ramai pe acest subiect si sa nu mai jignesti lumea.
    O zi buna tuturor!
    P.S. Fiecare e liber sa fie fanul oricui si trebuie respectat ca atare,nu vad de ce te deranjeaza acest lucru.
    12 0
  • Mavric
    @lev
    Si eu sunt un fan Schumacher dar unul nedezlipit de realitate precum ceilalti care fac din tantar armasar neintelegand ca in 2011 Schumacher ar castiga curse doar daca ar fi o clona a celor din anii trecuti...insa timpul trece si batranetea-si spune cuvantul numai ca acesti doi "stim noi ce" parca nu "focalizeaza" bine.
    4 7
  • Daca tantarul a devenit armasar....
    ...ramane de vazut.De ce crezi tu ca n-ar mai putea castiga curse?!O sa pot spune asta in momentul in care voi sti sigur ca are la dispozitie o masina cu care se pot castiga curse clar si el nu castiga.Atunci da,de acord.Insa consider ca nu a beneficiat de asa material in anul trecut,de aceea astept cu nerabdare sa vad ce aduce noul an.
    Eu sunt convins ca(beneficiind de ceva calitate tehnica desigur) va castiga cel putin 2-3 curse anul acesta(pentru mercedes nu va avea masina capabila sa se bata la titlu din al doilea an,ci numai la victorii) iar la anul se va bate la titlu.
    Vezi tu,la experienta lui schumi,si-a dat seama ca in 2 ani e cam imposibil de atacat titlul(anii de pauza,schimbarile tehnologice survenite,echipa noua etc.) de-aia a si semnat pe 3 ani.
    4 0
  • Mavric
    @lev
    "Insa consider ca nu a beneficiat de asa material in anul trecut,de aceea astept cu nerabdare sa vad ce aduce noul an."- aduti aminte ca acelasi "material" l-a avut si coechipierul lui cu multa lipsa de experienta fata de Schumy si care a terminat campionatul cu un punctaj aproape dublu fata de Schumacher.
    Sa ne aducem aminte si de Nico Hulkenberg care a obtinut acea calificare surprinzatoare in brazilia
    3 7
  • @Mavric
    Sa te ignor Insemna sa te las in pace sa debitezi tampenii, sa nu incep un dialog cu tine deoarece mi-am dat seama cat te duce tatacuta (desi... recunosc, cu greu ma abtin cand vad tampeniile pe care neuronul tau singurel le debiteaza)... Revenind la onoare... mai pustiulica, tu habar n-ai ce insemna respectul fata de valori, fata de oameni si n-ai 7 ani de acasa, tu chiar vrei sa dai impresia ca onoarea te caracterizeaza? Uite, ca sa te fac sa te simti bine, iti promit ceva: din partea mea o sa ai cate un vot negativ INTOTDEAUNA, sa nu zici ca te ignor total... Sau, mai pot foarte elegant sa-ti dau peste bot de fiecare data neadresandu-ma direct tie, ce zici? Hai ca facem asa!
    6 3
  • cam penibl
    nici nu situ ce s zic...inca un mare premiu car eumplea tribunele+melbourne si adelaide erau curse faine
    pacat...
    5 0
  • @mavric
    fara suparare, dar tu in afra de ruj ai alt motiv sa mai traiesti?
    6 0
  • @morpheus
    ar fi mult prea haios sa fie profesor de teologie...ar explica multe
    :))))
    5 0
  • @bubu
    Asa este, australienii iubesc Formula 1 si e pacat ca acel colt indepartat de lume va parasi (deocamdata) lumea Formulei 1. Cum am spus, Ecclestone este conducatorul F1 si se comporta ca un patron de firma: maximizarea profiturilor cu minimizarea costurilor. Acest lucru in teorie ar trebui sa fie de bun augur insa de multe ori banul este privit prioritar iar traditia si regulile Formulei 1 se vor modela dupa bani...
    Nu cred ca s-ar fi intamplat toate acestea daca nu era UN SINGUR OM LA CONDUCERE. Ma apuca si rasul cand ma gadesc ca a reusut tataie asta sa fure Formula 1 de la atatea echipe. Merita respect din punctul asta de vedere, asta e clar!

    P.S.: Mi-aduc singur aminte de un carmaci atotputernic. Bleah! Mi-e rau!
    6 2
  • =))
    Abtinete :))
    3 2
  • ayrton4ever
    vw-tr..analfabet sau fals intelectual?
    Vad ca te dai mare filozof...micutz Confucius....dar nu stii sa scrii....ii numesti pe toti pustani pe site....deci tu esti un penal care-a imbatranit degeaba ....si tot nu stie sa scrie....vai si amar ce tzara de kkt....plina de fosile ca tine.te rooog ABTINE-TE.....
    2 6
  • @ayrton
    Mesengerul ne omoară cu tz-ul tău de analfabet care filosofezi. Mai ales că ptr tine filosofia este Extremul Orient. Spiritul mesengerului animă pașii tăi în descifrarea metafizicii...
    Ai fost alături de Regele Filosof, și-ai supt din "izvorul cunoașteri" în lumea formelor/ideilor, iar acum te întorci să-ți luminezi semenii cu filosofemele tale de Hi5.

    ...nu am putut să mă stăpânesc...

    @mavric
    tu ai o fixație cu Schumi... nu te-a lăsat omul să trăiești cu cele șapte titluri ale sale... rodeai covorul că bate recordurile lui Senna, sau ale lui Fangio.
    Ești pueril...
    Să trăiești bine... vorba băsesciană...
    8 2
  • Mavric
    @coman_norbert
    Bai omule, nu stii cate ore am petrecut in fata tv-ului pentru a vedea F1 si ce puls aveam la inceperea curselor din dorinta de-a castiga Schumacher si de-ai face de rahat pe adversari...ba chiar mi-ar fi placut sa plece de pe 10 pt.ca-l stiam in stare sa-i bata pe toti si sa termina cursa pe locul 1...asa ca inainte sa spui ceva cauta dovezi clare si nu mai schimba tu istoria cuiva zicand ca a facut sau ca a dres altceva decat in realitate!
    3 6
  • @Mavric
    Da... scuzele... ai dreptate Schumi a fost aproape invincibil, a atins un vârf, iar încet a început coborâșul ptr că viața nu iartă.
    Omul are o vârstă, nu mai este ceea ce a fost odată... dar are spiritul faustic în el, are are un scop, are un plan. Poate nu o să reușească, dar are dreptul să incerce, și mai ales, ceea ce este dat puținilor muritori, ocazia de a-și trăi visul.

    Nu contează victoriile, contează că poate să se simtă acasă, pe terenul de luptă pe care era stăpân, este un lup bătrân care mai poate nițel mușca, și nu își pleacă capul în fața tinerei haite, chiar dacă colții lui sunt tociți.
    Avem un luptător în arenă, un ultim gladiator, care vrea să se hrănească cu vuietul arenei.
    "Ave Caesar, Morituri te salutant!"
    6 0
  • @coman_norbert
    Foarte adevarat ceea ce ai scris mai sus. Eu ii tin pumnii pentru alte si alte victorii.
    3 0
  • @Mavric
    De acord cu tine,insa,sincer,m-am cam saturat sa citesc si sa aud peste tot de coechipierul lipsit de experienta etc.....Aiurea,ala a concurat fara intrerupere de vreo 3-4 ani de cand a intrat in F1,iar schumi a luat 3 ani intregi de pauza,asa ca e complet irelevanta comparatia.
    Cat despre Hulk, sa fim seriosi,in Brazilia a fost ceva la risc, a fost contra curentului in ceea ce priveste setarile,iar acest lucru s-a vazut a doua zi in cursa.Daca era bun,facea ceva si in cursa.Asa, e ca si cum incep anul cu cauciucuri de iarna si o duc bine fata de restul primele 2-3 luni.Dar pe urma....
    Deci, in concluzie,consider irelevante comparatiile pentru ca Schumi e un caz aparte si continui sa cred si sa sper ca anul asta va face o figura frumoasa si la anul poate sa ia chiar titlul.
    3 1
  • Multa lume inca mai crede in capacitatile lui Schumacher de a castiga titlul.Eu nu cred ca se va mai intampla vreodata asta.Curse mai poate castiga dar titlul aproape imposibil...
    Anii au trecut si asta se vede.Cred ca in zilele noastre este destul de greu ca dupa o perioada in care te ai retras,sa revii la forma dinainte.Lance Armstrong a facut cam la fel...nu s-a facut de ras in Turul Frantei dar nu a mai putut castiga,nu a mai putut ajunge la forma de dinainte de retragere.Cred ca si cu MSC e aceiasi poveste.

    Referitor la subiect:din pacate F1 e la mana "batranelului asta senil",si atata timp cat el nu pleaca(cred ca va sta acolo cat va mai trai) formula 1 se va indeparta din ce in ce mai mult de fani si de spiritul initial.Se vor introduce circuite din tari exotice,se va renunta la circuitele clasice...
    Din pacate F1 a devenit un sport din ce in ce mai neatragator.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru