Ecclestone: "Va exista un singur set de reguli"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 18.05.2009
Bernie Ecclestone sustine ca FIA a fost de acord cu propunerea echipelor de a renunta la implementarea a doua seturi de reguli pentru sezonul 2010.

Sefii echipelor din Formula 1 s-au intalnit vineri cu Max Mosley, presedintele FIA, si Bernie Ecclestone, detinatorul drepturilor comerciale ale competitiei, pentru a discuta despre regulamentul tehnic pentru 2010.

In ciuda faptului ca intalnirea nu a adus oficial niciun rezultat concret, Ecclestone sustine ca FIA a fost de acord cu implementarea unui singur set de reguli tehnice pentru echipe, indiferent de bugetul pe care il vor folosi echipele.

"Cred ca cel mai important lucru care a suparat pe toata lumea a fost implementarea a doua seturi de reguli tehnice si cred ca s-a ajuns la o intelegere ca nu ar trebui sa se intample asta. Ar trebui sa avem un singur set de reguli. Intotdeauna m-am gandit ca este putin stupid. A fost important sa scapam de asta", a declarat britanicul in varsta de 78 de ani pentru postul de televiziune BBC.

Daca afirmatiile lui Ecclestone sunt conforme cu realitatea, atunci singura problema care inca nu si-a gasit inca rezolvarea este limita bugetului maxim.

Constructorii nu sunt de acord sa cheltuie numai 40 de milioane de lire sterline anual, intrucat au mult mai multi angajati decat echipele independente.

"Cred ca toata lumea este mai mult sau mai putin multumita de limita maxima a bugetului. Intrebarea este cat de mare sa fie. Va fi ceva mai mare de 40 de milioane de lire, dar poate va fi si mai mica. Trebuie doar sa se hotarasca", a adaugat el.

Ferrari, Toyota, Renault, Red Bull si Toro Rosso au amenintat pe tot parcursul saptamanii precedente ca se vor retrage din Formula 1 daca FIA nu modifica regulamentul, insa Ecclestone crede ca acest lucru nu se va intampla in lumina afirmatiilor facute legate de eliminarea celor doua seturi de reguli distincte. "Sunt increzator ca toate echipele vor concura anul viitor", a precizat el.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru