Ecclestone vrea sa cumpere marca Saab

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 08.01.2010
Bernie Ecclestone se afla in spatele ofertei facute de fondul de investitii Genii Capital pentru achizitionarea marcii Saab de la General Motors.

Spyker negociaza in aceste zile cu americanii de la General Motors cumpararea marcii Saab, insa constructorul olandez a fost nevoit sa isi imbunatateasca in ultimul moment oferta dupa aparitia unui investitor surpriza.

Asa cum v-am informat joi seara, fondul de investitii Genii Capital a anuntat ca este interesat de achizitionarea Saab cu numai cateva minute inainte de expirarea termenului limita impus de GM. Cu toate acestea, presa din Suedia relateaza ca in spatele ofertei facute de Genii Capital se afla Bernie Ecclestone (foto), detinatorul drepturilor comerciale ale Formulei 1.

Condus de omul de afaceri luxemburghez Gerard Lopez, Genii Capital spera sa finalizeze tranzactia cu constructorul american intr-un timp cat mai scurt. "Valoarea brandului Saab este extraordinara in anumite piete cheie ale industriei auto, iar compania are o imagine inovatoare. Vom lucra cu agresivitate pentru a incheia cu succes tranzactia cu actionarii relevanti ai companiei", se arata intr-un comunicat de presa al Genii Capital.

Luxemburghezii nu au oferit detalii despre oferta facuta pentru Saab si nici despre implicarea financiara a lui Ecclestone.

De cealalta parte, GM nu a confirmat oferta celor de la Genii Capital, insa a admis ca a primit noi propuneri pentru vanzarea marcii Saab. "GM continua sa primeasca oferte pentru Saab. Consideram ca toate negocierile sunt confidentiale si nu vom oferi detalii pana cand nu vom ajunge la o intelegere", a precizat constructorul american.

Genii Capital a cumparat la jumatatea lunii decembrie pachetul majoritar de actiuni al echipei Renault F1 Team, in timp ce Bernie Ecclestone are o avere estimata la 2,3 miliarde de lire sterline.

Via | The Guardian

Comentarii (3)

  • Asta da stire bomba!
    Uite cine stie valoarea si potentialul marcii SAAB. Sunt sigur ca daca ar ajunge pe mainile lui Ecclestone, ar face o treaba foarte buna. Cei care au de-a face cu F1 sunt oameni foarte capabili din multe puncte de vedere (vezi cazul concret al lui Ron Dennis care a cumparat Honda, companie care in F1 a avut mari probleme). Eu as avea incredere in el.
    0 0
  • Mai bine sa-si cumpere o CRIPTA
    Ar fi bine pentru toata lumea
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Ron Dennis
    A cumparat Honda... care macheta ultimului model sau un tricou Honda? Sau poate si-a luat o Honda Civic Type R?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru