Echipa Lotus ar putea fi vândută unui malaysian

de Daniel Popescu
Duminica, 28.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Genii Capital caută un cumpărător pentru echipa Lotus, care ar putea avea un proprietar din Malaysia, potrivit presei internaţionale.

Este adevărat, cei de la Genii Capital au fost aproape să ajungă recent la o înţelegere.

Purtator de cuvant
Lotus
Speculaţiile cu privire la intenţia fondului de investiţii Genii Capital de a vinde echipa Lotus au revenit în centrul atenţiei cu ocazia Marelui Premiu al Indiei.

Noua speculaţie este că posibilul cumpărător provine din Malaysia, lucru deloc surprinzător în condiţiile în care constructorul local Proton deţine în coproprietate constructorul britanic Lotus, care nu mai este însă sponsor al echipei de la Enstone.

Informaţia, dezvăluită în premieră de publicaţia germană SpeedWeek, a fost confirmată şi de fostul pilot Martin Brundle, în prezent comentator al postului de televiziune SkySports.

Oficialii Lotus au confirmat public că sunt în căutarea unui investitor pentru echipă, însă au negat informaţia potrivit cărora cei de la Proton sunt interesaţi de afacere. "Este adevărat, cei de la Genii Capital au fost în căutarea unor investitori minoritari la fel ca şi celelalte echipe şi au fost aproape să ajungă recent la o înţelegere, însă în cele din urmă înţelegerea nu a mai fost încheiată.

Dar Proton nu a fost niciodată în acest joc", a declarat un purtător de cuvânt al Lotus pentru publicaţia Skiddmark.

Nu este însă exclus ca în spatele interesului pentru Lotus să se ascundă omul de afaceri malaysian Tony Fernades, care deţine echipa Caterham, botezată în acest fel în 2012 după doi ani în care a concurat ca Lotus.

Via GMM

Comentarii (2)

  • Mwahaha, ce tare ar fi daca Fernandes ar cumpara Lotus, dupa circul care l-au avut anul trecut, disputa aia asupra utilizarii numelui Lotus...ce mai import de tehnologie s-ar face catre Caterham...
    Imi aduce aminte de 1996, cand Briatore era proprietarul celor de la Ligier si sef la Benetton (si masinile erau identice dpdv al caroseriei).
    2 0
  • Pfff daca Fernandes va cumpara Lotus , putem sa ne luam adio de la echipa, ma gandesc catre ce echipa sa-mi indrept privirea daca Lotus va fi cumparata de el . O sa vedem Caterham in locul masinilor Lotus Renault, si vie versa .Sau nu o sa mai fie echipa Lotus Renault.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru