Echipele acceptă să testeze înainte de sezonul 2014 doar dacă Pirelli asigură toate costurile

de Daniel Popescu
Miercuri, 30.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Echipele susţin că acceptă propunerea Pirelli de a efectua teste înaintea sezonului, dar numai dacă producătorul italian se ocupă de asigurarea tuturor costurilor.

Dacă nu ne costă niciun ban, da (n.r - testăm). Am putea fi de acord cu asta.

Eric Boullier
Sef Lotus
Pirelli a avertizat la sfârşitul săptămânii trecute că se va retrage din Formula 1 la sfârşitul acestui an în cazul în care echipele nu vor fi de acord să efectueze sesiuni suplimentare de teste, pe lângă cele trei programate înainte de startul sezonului. Echipele au reacţionat prompt la aceste avertismente şi susţin că sunt de acord cu teste, dar numai în cazul în care Pirelli va asigura toate costurile.

"Dacă nu ne costă niciun ban, da (n.r - testăm). Am putea fi de acord cu asta", a declarat Eric Boullier, şeful echipei Lotus, pentru publicaţia britanică Autosport.

La rândul său, Toto Wolff, directorul Mercedes Motorsport, afirmă că este interesat să sprijine Pirelli în demersul de a realiza pneuri sigure. "Trebuie să sprijinim furnizorul de pneuri în cel mai bun mod posibil. Este o problemă de securitate şi numai prin securitate pot decide de ce tipuri de compoziţii au nevoie anul viitor", a declarat austriacul.

Cu toate acestea, o schimbare a Regulamentului Sportiv determină ca astfel de teste, similare cu cele de 1000 de kilometri realizate în acest an cu echipe individuale, să poată fi posibile doar cu acordul unanim al team-urilor.

În acest an, echipele au putut furniza monoposturi din sezonul 2011 pentru teste individuale, însă regulamentul de anul viitor prevede că în aceste scopuri vor putea fi utilizate doar monoposturi care au concurat în Formula 1 cel târziu în 2009.

Acestea din urmă vor fi practic irelevante în contextul noilor regulamente, însă un acord unanim al echipelor ar permite folosirea în continuare a monoposturilor din 2011.

Via Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru