Echipele ar putea renunţa la aripile spate ajustabile

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 02.07.2010
FOTA a dezvăluit că noua aripă spate ajustabilă nu va fi implementată anul viitor dacă rezultatele din teste nu vor sugera o îmbunătăţire a spectacolului.

FIA a anunţat recent modificările regulamentului tehnic pentru sezonul 2011 al Formulei 1, una dintre cele mai importante schimbări fiind introducerea aripilor spate ajustabile.

Conceptul, care a fost deja explicat pe larg de Ross Brawn, a fost introdus cu scopul de a spori numărul depăşirilor, însă FOTA a dezvăluit în premieră că sistemul va fi abandonat înainte de a fi introdus dacă rezultatele din testele de la începutul anului anului nu vor fi satisfăcătoare.

"Pentru anul viitor avem aripi spate ajustabile ca răspuns la presiunile pentru un spectacol mai bun, dar trebuie să fim atenţi. Am putea ajunge la o înţelegere să nu folosim sistemul. Dacă toată lumea îl construieşte şi după primele teste ajungem la concluzia că nu va fi benefic pentru spectacol ar trebui să nu-l folosim. Sistemul va fi pe monopost şi sperăm să-l activăm într-o manieră care să îmbunătăţească spectacolul", a declarat Martin Whitmarsh, preşedintele FOTA, în cadrul unui forum la care au luat parte reprezentaţi ai echipelor şi aproximativ 150 de fani ai Formulei 1.

Declaraţia lui Whitmarsh a fost sprijinită şi de Jock Clear, unul dintre inginerii de cursă ai echipei Mercedes GP, care a avertizat că noul sistem trebuie testat cu atenţie înainte de a fi implementat în Formula 1.

"Ai pe masă aceste idei şi trebuie să-i laşi pe ingineri precum Adrian Newey (n.r - director tehnic al Red Bull), Ross Brawn şi Neil Oatley (n.r - directorul departamentului de dezvoltare şi design la McLaren) să analizeze şi să spună <realizezi că dacă facem asta, implicaţiile vor fi cutare, cutare şi cutare>.

Iar efectele nu vor fi evidente fără simulări, aşa că nu ştim care va fi situaţia. Tot ce ştim este că trebuie să fim foarte, foarte atenţi cum gestionam acest regulament", a precizat el.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru