Echipele ar putea testa in Abu Dhabi la finalul sezonului

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 10.05.2010
Echipele analizeaza posibilitatea de a efectua o sesiune de teste pentru tineri piloti pe circuitul din Abu Dhabi imediat dupa incheierea ultimei etape a sezonului.

Conform regulamentului sportiv in vigoare, echipele au la dispozitie o singura sesiune de teste intre finalul unui sezon competitional si sfarsitul anului alendaristic, dedicata in exclusivitate tinerilor piloti care aspira la o cariera in Formula 1.

De obicei, aceste teste aveau loc pe un circuit din Spania, insa echipele analizeaza posibilitatea ca noua locatie sa fie circuitul din Abu Dhabi.

Decizia are strict un caracter economic, intrucat Abu Dhabi gazduieste ultima cursa a sezonului, iar echipele propun ca testele sa aiba loc in saptamana imediat urmatoare. In acest fel, staff-ul si echipamentele echipelor vor fi deja la fata locului, costurile logistice vor fi reduse, iar vremea va fi mai buna decat cea din Spania.

In plus, se avanseaza ideea ca echipele sa aiba permisiunea de a efectua in Abu Dhabi un prim test cu pneurile pentru sezonul 2011, intrucat Formula 1 va avea un alt furnizor de cauciucuri incepand din sezonul viitor.

O decizie finala in acest sens va fi luata ulterior, insa reprezentatii circuitului din Abu Dhabi si-au aratat deja disponibilitatea de a gazdui aceasta sesiune de teste.

Via | Adam Cooper

Comentarii (1)

  • Andrei Dragan
    Pasiunea mea, cursele de Formula 1!
    Este interesant de observat cat de ciudat este clasamentul, ambele ambele clasamente de fapt, atat cel al pilotilor cat si cel al echipelor, diferente mici atat la piloti cat si la echipe. Si asta in ciuda faptului ca au existat 2 duble, victorii consecutive si mai ales un avantaj destul de puternic de partea celor de la Red Bull desi momentan irosit (5 pole positions consecutive si doar 2 victorii).

    Sezonul se anunta foarte interesant, posibil multe schimbari de lideri in ambele clasamente, mai ales din cauza noului sistem de acordare al punctelor. Practic pentru fani s-ar putea sa reprezinte un dublu castig, iar aici ma refer atat la schimbarea liderilor cat si depasirile de pe circuit, ambele intr-un numar mult peste cel de anul trecut.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru