Echipele au renunţat la ideea de a reintroduce realimentările cu carburant în 2017

de Daniel Popescu
Vineri, 05.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Echipele au respins proiectul reintroducerii realimentărilor cu carburant în timpul curselor începând din sezonul 2017 în cadrul unei întâlniri care a avut loc vineri la Montreal.

Esential 2017 era anul in care putea fi reintrodusa realimentarea monoposturilor cu carburant in timpul curselor
Una dintre cele mai importante propuneri făcute de Grupul de Strategie al Formulei 1 pentru schimbarea regulamentului în sezonul 2017 a fost abandonată.

Ideea de a permite realimentarea cu carburant a monoposturilor începând din sezonul 2017 a fost respinsă vineri în unanimitate de şefii echipelor în cadrul unei întâlniri care a avut loc în paddock-ul circuitului de la Montreal.

Propunerea a fost criticată încă de la început de două dintre cele mai puternice echipe din Formula 1. Cei de la Mercedes au anunţat că propunerea nu va fi implementată dacă va genera o creştere a costurilor, în timp ce rivalii de la Red Bull consideră că spectacolul nu va fi îmbunătăţit prin această măsura.

În schimb, celelalte propuneri făcute în cadrul şedinţei Grupului de Strategie, printre care se numără şi schimbarea radicală a aerodinamicii pentru ca monoposturile să fie cu 5-6 secunde pe tur mai rapide, urmează să fie analizate în cadrul Comisiei F1.

Via SkySports

Comentarii (3)

  • Si daca se reintroducea realimentarea din 2017 sigur introduceau ceva stupid in alta parte ca sa strice totul gen: se va reintroduce realimentarea dar curgerea combustibilului va fi 75 kg/h in loc s-o creasca. FIA stie sa aduca o imbunatatire intr-o parte dar s-o dea in bara in alta parte in schimb. Da-i pace!
    3 0
  • Ha,ha,ha...
    Dap,pacat...totusi era ceva in plus la spectacol,cel putin din punct de vedere al strategiilor.
    2 1
  • GrosJan
    "Echipele au renunţat la ideea de a reintroduce realimentările cu carburant în 2017"

    'Nicio modificare' e mai simplu de implementat
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru